Warfarin a omega 3

Rybí tuk, což jsou omega-3 mastné kyseliny, ovlivňuje agregaci trombocytů a způsobuje alteraci fibrinolýzy, to znamená, že může zvyšovat riziko krvácení. Při užívání Warfarinu se tedy nedoporučuje užívat omega-3 mastné kyseliny. V žádném případě se však nejedná o dogma, je nutné vše konzultovat s lékařem.

projít na článek

Warfarin – nežádoucí účinky

Warfarin je velice používaný lék, jehož význam je nesmírný. Při nerozumném či nezodpovědném užívání však může pacienta poškodit a ohrozit i na životě. Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je p

projít na článek

Káva a Warfarin

Tvorba jídelníčku při užívání léku Warfarin je velmi složitou záležitostí, která často vyžaduje pomoc lékaře či výživového specialisty. Pokud si nevíte rady se složením stravy, neváhejte a navštivte svého lékaře, který s vámi problém vyřeší. Správná strav

projít na článek

Warfarin a Detralex

Warfarin je jedním z léků proti srážení krve a je nabízen v tabletové formě. Detralex je jedním z běžně používaných léků na nemoci žil a je často předepisován obvodními i cévními lékaři. Obsahuje jako účinnou látku diosmin a flavonoidy a jeho užívání je s

projít na článek

Warfarin a rajčata

Warfarin výrazně pomáhá takzvaným ředěním krve při stavech s vyšším rizikem výskytu krevních sraženin. Na úspěšnosti léčby se ale vysokou měrou podílí také složení stravy. Tvorba jídelníčku při léčbě Warfarinem je velmi složitou záležitostí, která často v

projít na článek

Pradaxa nebo Warfarin

Látky snižující srážlivost krve se nazývají antikoagulancia. Přes možné riziko krvácení patří v klinické medicíně stále k základním, široce používaným léčivům. Antikoagulancia můžeme podle jejich zaměření, způsobu výroby a způsobu inhibice koagulace dělit

projít na článek