Ypsilonka si připomíná: Život a smrt K. H. Máchy

Připomínáme si 45 let od premiéry slavné inscenace, která se konala 24. února 1978 a podle níž vznikla v roce 1988 pozoruhodná dokumentární rozhlasová hra Karel Hynek Mácha. Pro natočení podcastu byla využita původní nahrávka Českého rozhlasu.

projít na článek

Život a smrt očima slavných

 Jak smrt viděli J. E. Purkině, J. W. Goethe a Benjamin Franklin.

projít na článek

Proběhlo: Výlet do krajiny K. H. Máchy vol.4

Na začátku srpna proběhl výlet Pohanských stop do krajiny K.H.Máchy, kam jsme se za dobu existence projektu podívali už po čtvrté. Nakonec jsme bojovali víc s horkem než s kilometry, ale i tak to bylo velmi pohodové a moc fajn. Udělali jsme malý oltář pro

projít na článek

Ypsilonka si připomíná: Japonec Jiřího Schmitzera

Poslechněte si jednu z nejpovedenějších písniček Jiřího Schmitzera, kterou před lety na Večerech pod lampou složil na deset slov vybraných diváky.

projít na článek

Ypsilonka si připomíná: Vánoční vzpomínání Zdeňka Hořínka

Poslechněte si, jak v Ypsilonce na Vánočních večerech v roce 1994 vzpomínal Zdeněk Hořínek na svého dědečka a taky dárky, které od něj jako malý chlapec dostával. A jako přídavek evergreen Bílé vánoce.

projít na článek

Ypsilonka si připomíná: Jak se Ivan Vyskočil učil psát

Poslechněte si, jak v Ypsilonce na Večerech pod lampou, bylo to 24. ledna v roce 2001, vyprávěl Ivan Vyskočil, jak se naučil nejen krasopisu, ale také poezii. A jako přídavek mozartovská písnička v podání Ypsilonky tak, jak se zpívala v inscenaci Mozart v

projít na článek