Zájem o čerstvé ryby a mořské živočichy rapidně vzrostl a také jejich výběr už není tak strohý, jak býval. Kvalitní suroviny z hlubin moří a oceánů jsou již dnes běžně k dostání na pultech našich obchodů. Poprosili jsme Milana Sedláka, Chef de cuisine pražské restaurace Kampa Park, kde se na tyto suroviny specializují, aby se s námi rozdělil o své zkušenosti s jejich zpracováním. Jejich příprava může být velmi jednoduchá, ale také velmi sofistikovaná, jako například v receptu na lososa 32. Spolu s recepty na ústřice Kilpatrick a slávky Milan zavzpomínal na svůj výlet do Austrálie a také představil ikonická jídla Kampa Parku. [caption id="attachment_1237" align="aligncenter" width="680"] Milan Sedlák : Kampa Park[/caption] Losos 32 (4 porce) Wasabi olej 100 ml sansa oleje 200 g špenátu 1 lžička prášku wasabi Spařte špenát ve větším množství osolené vody, zchlaďte v ledové lázni, vymačkejte do sucha. Dejte špenát do termomixu nebo mixéru, přidejte olej a prášek wasabi a rozmixujte. Směs necháme přecedit přes buničinu. Gari želé 100 ml nálevu z gari 1 plátek želatiny Vyložte gastro nádobu nebo mělký pekáč potravinářskou fólií. Namočte želatinu do studené vody a nechte změknout. Přiveďte malé množství vody k varu, stáhněte s ohně a přidejte změklou želatinu, nechte rozpustit. Smíchejte gari nálev a rozpuštěnou želatinu a nalijte do připravené gastro nádoby nebo pekáče. Nechte v lednici ztuhnout. Potom nakrájejte na malé kostičky. Marinovaná okurka 1/2 okurky, nakrájené na tenké plátky 100 g cukru 100 ml bílého vinného octa Na mírném ohni rozpusťte cukr v bílém vinném octu, přiveďte k varu a potom stáhněte s ohně. Vložte okurku do horkého sirupu a nechte v sirupu vychladnout. Okurky před podáváním mírně osušte na papírové utěrce. Okurka s guacamole 1/2 okurky, oloupané a nakrájené na tenké plátky 100 g cukru 100 ml bílého vinného octa 4 lžičky guacamole Na mírném ohni rozpusťte cukr a bílý vinný ocet, přiveďte k varu a potom stáhněte s ohně. Vložte okurku do horkého sirupu a nechte v sirupu vychladnout. Okurky mírně osušte na papírové utěrce. Guacamole opatrně zabalte do marinované okurky. Kuličky z manga 1 menší mango Vykrájejte kuličky z manga vykrajovátkem Parisienne. Mango žloutek 125 g mangového pyré 125 ml vody 1,01 g algin 0,9 g citras 500 ml vody 2,5 g calcic Smíchejte mangové pyré, 125 ml vody, algin a citras. Důkladně promíchejte ručním mixérem a dejte stranou. Připravte si calcic roztok. Rozpusťte calcic ve 500 ml vody a důkladně rozmixujte ručním mixérem. Nalijte roztok do nádoby, tak aby se vám vytvořila hladina o výšce 5 cm. Připravte si lodní lázeň a položte ji vedle nádoby s calcic roztokem. Naplňte hemisférickou lžíci mangovým pyré a opatrně vložte do calcic roztoku. Nechte v roztoku 2 minuty a potom vyjměte lžící s otvory a opláchněte ve vodní lázni. Kaviár Loiram 50 g kaviár Loiram 1 lžička pažitky 1/2 čili papričky Smíchejte kaviár s drobně krájenou pažitkou a čili papričkou. Losos 500 g očištěného filetu 100 g cukru 300 g mořské soli Nakrájejte lososa na dlouhé klínky po celé jeho dílce. Smíchejte cukr se solí a lososa směsí posypte. Nechte marinovat cca 15 minut, opláchněte směs soli a cukru pod tekoucí vodou a osušte. Zabalte klínky do potravinářské fólie a řádně utáhněte. Předehřejte holdomat na 65 °C a jehlu nastavte na 32 °C. Nechte lososa v holdomatu, až vnitřní teplota dosáhne 32 °C. Vyndejte lososa z holdomatu a zchlaďte v ledové lázni. Omáčka 150 ml sójové omáčky 100 ml nálevu gari 100 ml vody trošku cukru podle chuti
Ve čtvrtek 27.4. odstartoval Milan Koláček do dalšího závodu třídy Figaro. Závodu se účastní 40 sólových jachtařů. Na startu si Milan vedl famózně a návětrnou bóji otáčel na druhém místě.
projít na článekBarča & Milan Hvězdárna a planetárium Brno Barča s Milanem si své ano řekli v kopuli Hvězdárny a planetária v Brně. Společné fotografie novomanželů pak vznikly v fascinujícím prostředí mezi hvězdokupam
projít na článekDobrý den, paní Polehlová, chtěla bych Vám moc poděkovat za nádhernou výzdobu, za zařízení nejlepšího počasí a koordinaci obřadu :). Tereza a Milan částečný svatební servis červen 2022
projít na článekV neděli 4. 6. začal první etapou sólový závod La Solitaire URGO Le Figaro. Na start se postavil také český reprezentant Milan Koláček. Několik dní před startem poskytl tento rozhovor:
projít na článekMilan Kocourek se nemohl zúčastnit 1. kola Extraligy a to proto, že reprezentoval ČR na Evropském poháru v běhu na 10000m, který se konal v Baskické metropoli Bilbao . Milan se chtěl na 16. ročníku tohoto dráhového běžeckého poháru zároveň pokusit o splně
projít na článek