Žáci zHannoveru podvou letech opět vLiberci

Ve středu 22. května k nám přijelo dvacet žáků z Leonore Goldschmidt Schule v Hannoveru. Čtvrteční program zahrnoval prohlídku školy, brunch s jídlem, které jsme připravili pro naše německé protějšky, a poté krátkou prohlídku města formou hry Actionbound. Společný program jsme zakončili návštěvou liberecké radnice, po které jsme se rozešli a věnovali se samostatným aktivitám. V pátek jsme se vydali na výlet na Ještěd. Poté, co jsme si vychutnali výhled z vrcholu hory, pokračovali jsme na oběd na Pláně, kde začalo mírně pršet. Bohužel nás odpoledne zastihla prudká průtrž mračen, takže mnozí z nás se vrátili domů zcela promáčení. O víkendu jsme pro německé hosty připravili vlastní program. Většina se rozhodla pro výlet do Prahy. V pondělí jsme vyrazili na výlet do Desné. Nejprve jsme navštívili výrobnu korálků Preciosa Ornela a poté jsme se prošli podél Safírového potoka na Jizerce. Náš poslední společný den jsme zamířili do Sedmihorek a vystoupali na Hrubou Skálu. Počasí nám opět nepřálo a kvůli dešti jsme museli zrušit plánovaný minigolf v autokempu Sedmihorky. Ve středu 29. května se naši němečtí přátelé vydali na cestu domů. Sice se znovu uvidíme v září, ale už teď nám chybí. Jiří Salač, 4V The post Žáci z Hannoveru po dvou letech opět v Liberci appeared first on GFXS.

projít na článek

Po dvou letech opět na lyžích

Ve dnech 13. až 20. února 2022 se 40 žáků naší školy zúčastnilo lyžařského kurzu. Vzhledem k situaci v loňském roce se žáci sexty a druhého ročníku vydali na kurz až letos společně s žáky kvinty a prvního ročníku.

projít na článek

Naši žáci na Pražském studentském summitu a v Evropském parlamentu mládeže

Žáci se učí ve škole, ale také prostřednictvím dalších nejrůznějších příležitostí, prostřednictvím setkání se zajímavými osobnostmi apod. To vše se jim snažíme umožnit či zprostředkovat. V oblasti společenských věd se žáci v tomto školním roce zúčastnili

projít na článek

Příběhy bezpráví

V měsíci listopadu se žáci 2. ročníků zapojili v rámci výuky dějepisu do projektu Příběhy bezpráví. Tato akce je každoročně pořádána organizací Člověk v tísni jako součást jejich vzdělávacího programu JSNS. Žáci si připomněli jeden z důležitých mezníků na

projít na článek

Sklizeň brambor

Žáci třídy 3.A se v předmětu „Praxe“ zúčastnili, pro Vysočinu tradiční činnosti, sběru brambor. Počasí nám přálo, žáci byli šikovní, a tak jsme za 1 blok praxí stihli sklidit všechny brambory a k tomu ještě částečně zkultivovat pole.

projít na článek

Zlatí žáci na okresním kole volejbalu v Jindřichově Hradci

Dne 21. 11. 2019 se žáci vyššího gymnázia zúčastnili okresního kola volejbalu v Jindřichově Hradci pod záštitou tamního DDM.

projít na článek