Začíná nová kapitola!

V září bylo ve společnosti JMB Aircraft rušno. Na začátku roku výrobce nejrychlejšího ultralehkého letadla VL3 evolution oznámil, že byla uzavřena dohoda o spolupráci se společností Evolution Aircraft. V návaznosti na toto prohlášení obě společnosti společně vystavovaly svá letadla na veletrhu EAA AirVenture v Oshkoshi a letos na podzim se výroba letounu EVOLUTION přesune do závodu JMB Aircraft v České republice. „Jsme nesmírně nadšeni, že konečně začínáme spolupracovat s EVOLUTION Aircraft na stavbě tohoto nádherného čtyřmístného letadla. Tento měsíc jsme z USA obdrželi formy a přípravky a v příštích týdnech zahájíme výrobu,“ uvedl William Jaunet, vedoucí výroby ve společnosti JMB Aircraft. Zde je několik podrobností toho, o co se musel tým JMB postarat během dodávek pro projekt EVOLUTION: 12 týdnů prací 8 kontejnerů nářadí 27 tun materiálu 4 dny vykládky 22 zúčastněných osob více než 1000 leteckých dílů Ve společnosti JMB Aircraft je v těchto dnech rozhodně doba EVOLUCE. Pokud se chcete dozvědět více o tomto ojedinělém 4místném letadle s turbínovým pohonem, neváhejte navštívit TUTO STRÁNKU a nezapomeňte si rezervovat předváděcí akci. Udělejte to raději dříve než později, protože zájem o tento jedinečný letecký projekt je opravdu obrovský.

projít na článek

Nová sezóna koncertů Osamělých písničkářů začíná v neděli 5. září

Prvním podzimním koncertem Osamělých písničkářů bude nedělní dvojrecitál Terezie Palkové a Jany Šteflíčkové v pražské Malostranské besedě. Jana nahradí původně plánovaného a ohlašovaného Jiřího Dědečka. Koncert v neděli 5.9. začíná ve 20:30.

projít na článek

42 KOMNAT I. BENJAMÍNEK

42 KOMNAT kapitola I. benjamínek Ze svého dětství si pamatuji Čtěte více The post 42 KOMNAT I. BENJAMÍNEK appeared first on MONTY.

projít na článek

Nová kuchyň na chalupě v Bílých Poličanech

Milí přátelé, pořád se snažíme něco vylepšovat. Snad vás potěší i nová kuchyňská linka, která je mnohem prostornější a vejdou se do ní další vychytávky. Ještě je zde spousta práce, ale zatím takto: The post Nová kuchyň na chalupě v Bílých Poličanech f

projít na článek

Začíná sezóna zaoceánských parníků, do Las Palmas pluje Britannia

Oficiální zimní sezóna zaoceánských parníků začíná v přístavu Las Palmas sice až 22.září, ale již nyní připlouvají na Gran Canaria doslova klenoty moří.

projít na článek

U Choťánek na Nymbursku začíná demolice druhé poloviny mostu na I/32

Po nezbytných přípravách a úpravě dopravního značení se začíná na silnici I/32 u Choťánek na Nymbursku bourat druhá polovina mostu ev. č. 32-001e. O tomto víkendu 4. až 6. srpna dojde v místě prací k omezení silniční i železniční dopravy. ...

projít na článek