Zámek Čechy pod Kosířem

Zámek Čechy pod Kosířem obklopený nádherným krajinářským parkem se nachází kousek od Prostějova. Klasicistní zámek je spojen nejen s rodem Silva-Tarouců, ale i se jménem známého českého malíře Josefa Mánesa.

projít na článek

Zámek Uherčice

Zámek Uherčice na Znojemsku má přezdívku učebnice slohů . Zámek totiž v průběhu historie prošel různými stavebními a uměleckými úpravami a jejich otisky jsou v něm patrné dodnes.

projít na článek

Zámek a hrad Rabštejn nad Střelou

Hrad a zámek Rabštejn nad Střelou najdeme ve stejnojmenném městečku u Plzně. Svého času královský hrad, který si oblíbil i císař Karel IV., je dnes volně přístupnou zříceninou. O kousek dál ovšem stojí barokní zámek Rabštejn nad Střelou, které se nad měst

projít na článek

Zámek Červené Poříčí

Zámek Červené Poříčí s typickou vysokou červenou střechou je krásnou připomínkou saské renesance v Plzeňském kraji.

projít na článek

Zámek Chyše

Zámek Chyše se nachází ve stejnojmenném městě nedaleko Karlových Varů. S jeho osudem je spojeno nejedno významné jméno - dokonce i jméno spisovatele Karla Čapka.

projít na článek

JIŽNÍ ČECHY MĚSTA

Naše putování po Jižních Čechách nás zavedlo také do měst a vesnic. Tady už takový klid nebyl, protože všude byla spousta cyklistů i pěších turistů. Restaurace a kavárny byly sice zavřené, ale pořád se dalo najíst u okýnek, takže jsme [] Příspěvek JIŽNÍ Č

projít na článek