V běžné řeči se používá název brambor nebo také brambora, ale nejčastěji v množném čísle brambory. Jedná se o víceletou hlíznatou rostlinu z čeledi lilkovitých, pěstovanou jako jednoletá plodina. Za svoji oblibu brambory vděčí své nenáročnosti na přírodní podmínky a především pak mimořádně vysokým hektarovým výnosům.
Většina z nás si pod názvem francouzské brambory představí zapečené brambory se salámem, vajíčkem, sýrem a případně i s cibulí. Proč tedy označení francouzské brambory? To asi nikdo neví... Receptů na francouzské brambory je mnoho, protože v každé domácno
projít na článekZapečené těstoviny se mohou připravovat i jako vegetariánské, jejich chuť závisí na inspiraci kuchaře, který je připravuje.
projít na článekZapečené těstoviny se řadí mezi rychlé recepty, které nejsou nikterak náročné. Lze používat spousty dalších ingrediencí, vše záleží jen na naší fantazii.
projít na článekSous-vide: 1 kuřecí prso z domácího kuřete (i s kůží a přilehlou částí křídla) 1 snítka čerstvého rozmarýnu sůl mletý pepř 1 plátek másla Brambory: 6 brambor 200 ml smetany ke šlehání 1 špetka uzené papriky 1 lžička…
projít na článekŠunkofleky jsou recept, který se postupně přenáší z generace na generaci, možná si ho každý upraví dle vlastní chuti nebo pro obměnu, ale základ bývá stejný. Někdo má šunkofleky rád, jiný je sní jen z donucení. A abych i ty druhé přesvědčila, že šunkoflek
projít na článek