Zatmění Měsíce a opozice Marsu - červenec 2018

V pátek 27. července 2018 nastane úplné zatmění Měsíce, které bude nejdelší v 21. století.  Měsíc bude celý zakrytý v zemském stínu 1 hodinu 43 minut. Současně budou viditelné i velké planety Jupiter, Mars, Saturn. V úterý 31.července 2018 nastane velká opozice Marsu se Sluncem. Jasná planeta bude velmi dobře pozorovatelná i menšími teleskopy.

projít na článek

Zatmění Měsíce ve Štíru 5. května 2023 Osobní update

Příspěvek Zatmění Měsíce ve Štíru 5. května 2023 Osobní update pochází z Horoskopy a astrologie na ČtuHoroskopy.cz

projít na článek

Rok 2014

V tomto roce nás čekají dvě zatmění Slunce. Žádné však z naší republiky neuvidíme. Uvidí je v Indickém oceánu, Austrálii a Antarktidě. Tyto oblasti budou i v tomto roce náchylnější na zemětřesení a tsunami. V tomto roce dojde k zatmění Měsíce, opět ho vš

projít na článek

Zatmění Slunce v Beranu 20. 4. krize systému

Příspěvek Zatmění Slunce v Beranu 20. 4. krize systému pochází z Horoskopy a astrologie na ČtuHoroskopy.cz

projít na článek

Horoskop na červenec

Měsíc únor nám přináší mnoho zimních dní, kdy ze začátku měsíce se ještě naše těla a organismus snaží spát. Ale koncem měsíce již ožívají naše buňky a tělo se probouzí ze zimního odpočinku. Měli bychom tělu naslouchat a odpočívat do konce února.

projít na článek

Hvězdárna Hradec Králové

V pondělí 27.3. navštívily páté třídy hvězdárnu  a planetárium v Hradci Králové. Žáci měli možnost pozorovat noční i denní oblohu, virtuální průlet sluneční soustavou ukázal její celkové uspořádání, podívali jsme se na povrch planet, do prstenců Saturnu.

projít na článek