Závratě při horku a letním vedru

Dotaz: Chtěla bych se zeptat, jestli tato vedra, která jsme teď měli, jestli mohou u staršího člověka třeba tak způsobit závratě nebo něco takového. Mně se právě stalo, že když jsem se měla předklonit pro něco, že se mi strašně zatočila hlava. Šla jsem ke straně a prostě už jsem se musela v podstatě něčeho držet. Nebo i když jsem se chtěla podívat na vyšší regál, i ne úplně vysoký, ale trošku výš než je rovina mých očí, tak jsem se musela chytit něčeho, protože se mi zatočila hlava, a před tím jsem to neměla, nevím, jestli je to příznak nějakých výrůstků, které určitě mám za krkem, ale teď když se ochladilo, tak to přestalo, tak jsem si myslela, zda to není taky z těch veder, já jinak horko celkem dobře snáším.

projít na článek

Příčiny závratě

Závratě mají širokou škálu příčin. Například jde o vysoký krevní tlak, který může poškodit mozek, nebo jde naopak o příliš nízký krevní tlak, který má více příčin a zahrnuje například onemocnění srdce, poruchy krevní srážlivosti způsobující anémii a nežád

projít na článek

Náhlý pokles krevního tlaku

Nízký tlak neboli hypotenze způsobuje u mnoha lidí závratě a mdloby. V závažných případech může být nízký krevní tlak život ohrožujícím stavem. O nízkém krevním tlaku hovoříme tehdy, když naměříme hodnoty trvale nižší než 100/60 mmHg.

projít na článek

PŘIPOMÍNKA

Přiomínám všem jarním a letním alergikům, až nám zase napadne a zamrzne nezapomeňte na svou dávku léku ve svůj čas. Pro klidnější pylovou sezónu !!!

projít na článek

Alergici POZOR!!!

Zdravím v novém roce, s přáním zdraví, štěstí a radosti připomínám všem jarním a letním alergikům zimní desenzibilizaci :-), až nám pořádně zamrzne a snad za chvíli i nasněží.

projít na článek

Chcete zchladit psa?

Koupání ho může zabít. Takhle poznáte, že se bude topit Když jdeme v horku kolem vody se psem, rádi mu dopřejeme možnost se svlažit. Jenže málokoho napadne, že při koupání může jít zvířeti o život. „Prvním znakem je upuštění aportu,“ popisuje psí psycholo

projít na článek