Zdravá výživa

Zdravá výživa je základem zdraví každého člověka ​Pod pojmem zdravá výživa si každý člověk představuje něco jiného. Co jednomu může prospívat, to může druhému škodit. Obecně však platí, že základem zdravé výživy je vyvážená a bohatá strava. Pravidla a zásady zdravé výživy jsou skloňovány ve všech pádech, a bylo již na téma zdravá výživa napsáno velké množství knih, provedeno mnoho různých studií a publikováno nevyčíslitelné množství článků. ​Prakticky co odborník, to jiný názor na oblast zdravá výživa. Veškeré toto snažení kolem zdravé výživy má společného jmenovatele a to se ukazuje zejména v současnosti čím přírodnější jídlo nebo základní potravina, tím je pro člověka zdravější a dokonaleji zapadá do konceptu soudobého pojetí a vnímání pojmu zdravá výživa. Základní potravina MLÉKO určena ke zpracování pro zdravou výživu. Důvod nevhodnosti konzumace kravského mléka bez úpravy jsou časté alergické reakce, a jsou lidé, kteří nezpracované kravské mléko konzumovat nemohou, i když je velmi vhodné. Jsou v něm zachovány všechny složky důležité pro zdraví člověka / tuky, cukry, bílkoviny, stopové prvky, obranné látky. Konzumní mléko průmyslově zpracované je méně vhodné. Jsou z něj  odstraněny důležité látky, přidány konzervanty a další Éčka. Například mléčný nápoj ochucený je průmyslově zpracovaná potravina, která je pro zdravou výživu zcela nevhodná. Často nemá s mlékem nic společného, nebo obsahuje minimum % mléka, hodně éček a dalších přídavných látek. Kvalitní základní potravina je základem zdravé výživy Jak chápat výraz přírodnější? Samozřejmě se to vztahuje k potravinám, a můžeme s úspěchem tvrdit, že potravina konzumovaná v přírodním, tedy syrovém stavu, je pro člověka přirozenější a tím zdravější. Potravina méně upravovaná je zdravější než ta, která je průmyslově upravovaná nebo dokonce vytvářená. Vhodnost a zdravost potravin si můžeme uvést na několika příkladech. Kupříkladu mléko a maso. Z uvedených dvou tabulek je zcela zřejmé, jaké potraviny jsou pro zdravou výživu vhodné, které jsou méně vhodné, a které vůbec do sestavy zdravé výživy nepatří. Obdobným způsobem by bylo možné ohodnotit a vytipovat řadu dalších potravin pro zdravou výživu. Proto neváhejte a ochutnejte naše sušené maso. Každý si může vybrat druh sušeného masa, který mu nejvíce chutná. V našem sortimentu naleznete nejen sušené hovězí maso, ale i vepřové sušené maso, kuřecí sušené maso, krůtí sušené maso, a v neposlední řadě i sušené maso z antilop, pštrosů a dalších méně běžných druhů. Sortiment je také doplněn sušeným masem z ryb a sušených mořských plodů. Základní potravina MLÉKO Výrobek Zpracování Pro zdravou výživu Důvod nevhodnosti Kravské mléko bez úpravy Velmi vhodné Zachovány všechny složky důležité pro zdraví člověka / tuky, cukry, bílkoviny, stopové prvky, obranné látky Konzumní mléko průmyslově zpracované Méně vhodné Odstraněny důležité látky, přidány konzervanty a další Éčka Mléčný nápoj ochucený průmyslově zpracované Zcela nevhodné Často nemá s mlékem nic společného, nebo obsahuje minimum % mléka, hodně éček Základní potravina HOVĚZÍ MASO Výrobek Zpracování Pro zdravou výživu Důvod nevhodnosti Syrové maso bez úpravy Velmi vhodné Zachovány všechny složky důležité pro zdraví člověka / tuky, cukry, bílkoviny, stopové prvky, obranné látky, atd. Sušené maso přírodně sušené Velmi vhodné Zachováno maximum živin a dalších látek potřebných pro člověka, minimum soli a konzervantů, teplota při zpracování je zcela minimální Uzené maso průmyslově zpracované méně vhodné Obsahuje škodlivé látky vytvořené při uzení, přidané soli, éčka, částečné odstraněné stopové prvky, zpracováno při nižších teplotách Vařené maso průmyslově zpracované nevhodné Vařením maso ztrácí většinu živin, stopové prvky apod. Konzervované maso průmyslově zpracované více nevhodné kozervací maso ztrácí více živin, mění konzistenci a přichází o většinu stopových prvků, přidávány soli, éčka, konzervanty apod. Pečené a smažené maso domácí příprava jídla méně nevhodné smažení a pečení v domácích podmínkách maso ztrácí část živin, přichází o některé stopové prvky, přidáváno minimum soli a koření Pečené a smažené maso Hamburger průmyslová příprava jídla velmi nevhodné smažení a pečení v průmyslových podmínkách maso ztrácí velkou část živin, přichází o některé stopové prvky, přidávány soli, éčka a často je i nahrazováno samotné maso jako základní surovina Vhodnost sušeného masa pro zdravou výživu To, že je sušené maso velmi vhodné k zařazení do zdravé výživy, ukazují i jeho nutriční hodnoty Nutriční hodnoty sušeného masa Výrobek Energetická hodnota ve 100g Nutriční hodnota ve 100g Bílkoviny/proteiny Sacharidy Tuky Vepřové JERKY Balení: 25g 992kJ (237 kcal) 49g 1g 4,1g Hovězí JERKY Balení: 25g 1005kJ (240 kcal) 50g 1g 4g Krůtí JERKY Balení: 25g 1130kJ (270 kcal) 57,4g 1g 4g Kuřecí JERKY Balení: 25g 1130kJ (270 kcal) 57,4g 1g 4g Nutriční hodnoty sušených ryb a mořských plodů Výrobek Energetická hodnota ve 100g Nutriční hodnota ve 100g Charakteristika Bílkoviny proteiny Sacharidy Tuky Výrobek Pražené krevety 98 kcal 20g 0,5g 1,8g Vhodné pro každého, jemné masíčko a lehce pikantní příchuť neodolatelná kombinace. Vynikající pochoutka k pivu a vínu. Sušená tichomořská TRESKA s chilli 1005kJ (240 kcal) 50g 1g 4g Jemné proužky libového tresčího masa, solené a kořeněné mletým chilli. Pikantní příchuť. Vynikající pochoutka k pivu a vínu. Výrazná chuť i aroma. Sušená SEPIE solená, kroužky 197,3 kcal 45g 3,2g 0,5g Tenké kroužky sépie (kalamáry) chutí a konzistencí připomínající uzený sýr. Vynikající pochoutka k pivu a vínu. Výrazná chuť i aroma. Sušené maso má nezastupitelné místo ve zdravé výživě. Podle shora uvedené tabulky je zcela zřejmé místo a vhodnost sušeného masa v systému zdravé výživy. Pokud vnímáme pod spojením zdravá výživa představu bohaté stravy na vitamíny, minerály a vlákninu. Klademe důraz na důležitost i její pestrosti a vyváženosti z hlediska tuků, cukrů a bílkovin. Pak můžeme konstatovat, že zdravá výživa dnes zahrnuje nejen základní potraviny, ale i přírodní doplňky. Vše směřuje k tomu, že má zdravá výživa řadu pozitivních účinků na organismus, posiluje imunitu a je prevencí proti infekčním nemocem a civilizačním chorobám. Všechny tyto atributy zdravé výživy pak sušené maso bohatě naplňuje a posouvá úroveň zdravé výživy člověka na vyšší stupeň. Proč konzumovat zrovna sušené maso a mořské plody Pokud chcete vysoce kvalitní potravinu, ochutnejte sušené maso. Pro zdravou výživu potřebujete nízký obsah sacharidů a tuků, to vše vám sušené maso splní. Sušené maso je potravina s vysokým obsahem bílkovin, která Vám dodá potřebnou energii pro sport, turistiku i cestování. Sušené maso je přirozeně bezlepkové nebo má jen velmi nízký obsah lepku. Sušené maso je dietní a rozhodně po něm nepřiberete. Velmi se tak hodí při hubnoucích a odtučňovacích kůrách. Sušené ryby a mořské plody jsou kromě toho také cenným zdrojem minerálů a vitamínů. Článek Zdravá výživa se nejdříve objevil na Susene-maso.cz.

projít na článek

Melk Zdravá výživa, Zlín

Návrh a realizace interiérového vybavení a specializovaného osvětlení.Realizace: 2015 The post Melk Zdravá výživa, Zlín appeared first on FESCHU lighting & design.

projít na článek

Country Life Biopotraviny a zdravá výživa, Praha Břevnov

Částečná realizace, stavební práce, dodávka a instalace interiérového vybavení – regály a chladící zařízení, osvětlení.Realizace: 2017 The post Country Life Biopotraviny a zdravá výživa, Praha Břevnov appeared first on FESCHU lighting & design.

projít na článek

Zdravá firma

Naše společnost získala excelentní rating v hodnocení „Zdravá firma“ a byla zařazena mezi TOP 1% finančně nejstabilnějších firem v České republice. Článek Zdravá firma se nejdříve objevil na Amsoft Ostrava.

projít na článek

ATLET BS komplexní výživa kloubů

Komplexní výživa kloubů s přírodním extraktem Boswellia serrata pro zmírnění zánětu a bolesti.

projít na článek

Jak mít zdravá střeva a doplnit vlákninu

Jak mít zdravá střeva? Zdravá střeva jsou základem našeho celkového zdraví. Obsahují až 500 různých druhů bakterií (škodlivých, ale i prospěšných či dokonce nezbytných) a mají více funkcí, než jenom trávit přijímanou potravu. Střeva jsou hlavním orgánem i

projít na článek