Ze studentské firmy – firma s dvaceti zaměstnanci? Problém!

Častým problémem hlavně u start-upů a firem, které zakládají absolventi vysokých škol je naprostá absence dovedností a schopností řídit. Vysokoškolská firma Pokud firmu založí 2 až 3 spolužáci- obvykle mají radost z honoráře za první větší zakázku v objemu desítek nebo stovek tisíc, ale když se firma rozjede- začnou větší či menší problémy právě mezi The post Ze studentské firmy – firma s dvaceti zaměstnanci? Problém! appeared first on Osobní a firemní kouč Zdenka Kárná.

projít na článek

Rodinná firma. Štěstí nebo neštěstí?

Na téma rodinná firma bylo napsáno mnoho řádků. Obecně se říká, že české rodinné firmy neměly na co navázat po padesáti letech za Železnou oponou a že se proto museli všichni členové rodiny vše učit od píky. Ano, řemeslo či jakoukoli jinou oblast podnikán

projít na článek

Firemní nástěnky stále poskytují potřebné informace

V mnohých výrobních firmách nemá každý přístup k firemnímu počítači a v případě sdělení informací všem zaměstnancům je nástěnka stále ideálním řešením. Přestože nás obklopují moderní technologie a různé sociální sítě, interním komunikačním nástrojem ve vý

projít na článek

Jak vybírat strojírenskou firmu?

Při výběru strojírenské firmy je třeba zohlednit několik faktorů, které mohou mít vliv na kvalitu výsledné práce, dodací lhůty a náklady. Zde jsou některé faktory, na které byste se měli zaměřit při výběru strojírenské firmy: Zkušenosti a specializace:

projít na článek

Design, konstrukce

Design, konstrukce Po dlouholetých investicích především do vlastních výrobních prostor a výrobní technologie začala firma LIPRACO, s.r.o. na přelomu let 2006 a 2007 výrazně investovat do profesního vývoje firmy a vytvoření vlastní konstrukční kanceláře.

projít na článek

Platí OSVČ nižší odvody než zaměstnanci?

OSVČ vs. zaměstnanci. Ti, kteří platí minimum odvodů, vs. ti, kteří si „stěžují“. Už zase se mluví o „spravedlnosti“. Jak to ale skutečně je? Pojďme se na to podívat.

projít na článek