Zelenina v jídelníčku nesmí chybět

Jakou zeleninu zařadit do jídelníčku? Na tuto otázku existuje jednoduchá odpověď: Jakoukoli. Protože zelenina by měla tvořit základ na každém talíři ve všech domácnostech. Mnozí odborníci doporučují zejména zeleninu pěstovanou v naší zeměpisné oblasti mírného pásma, tedy například mrkev, zelí, kedlubny, ředkve a ředkvičky, květák, dýně, cibule, česnek, pórek, salát, ale nemůžete šlápnout vedle ani u paprik, rajčat, okurek, brokolice či avokáda. Na čem zejména záleží, je způsob pěstování, které má významný vliv na jakost potravin. Dbejte především o to, aby šlo o zdroje v BIO kvalitě bez herbicidů a pesticidů, a výhodnější je nakupovat plody z tuzemských zdrojů, například z rodinných farem. Tepelný vliv Nezapomínejte, že zelenina dokáže organismus především vnitřně ochladit, zejména ta čerstvá. A tak se vyplatí konzumace jak čerstvé, tak i tepelně upravené, hlavně v zimě. Takový bramborák na kvalitním, za studena lisovaném řepkovém oleji a s přídavkem kurkumy, slušně zahřeje a podpoří i trávení. Ale kupříkladu smažený celer bude mít spíše ochlazující tendenci, protože obsahuje mnoho stahujícího sodíku. Článek Zelenina v jídelníčku nesmí chybět se nejdříve objevil na ATV-moto.

projít na článek

Zelenina na grilu – základní postup

Křehká zelenina na grilu? Ano, a nejlépe na velmi rozpáleném grilu. Těžko se tomu věří, ale zelenina na grilu je skutečně značně odolná a potřebuje rázně zatopit. Vydrží toho dost a nemusíte ji kontrolovat každých... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zelenina n

projít na článek

Rozpočet SVJ – 6 věcí, které v něm nesmí chybět a 6 tipů z praxe, aby se vám povedl!

Už jsme si řekli proč vaše společenství vlastníků musí mít rozpočet a v jakých situacích se vám bude hodit (https://www.habitant.cz/rozpocet-svj-proc-ho-musite-mit-a-kdy-se-bude-hodit/) a také kdy ho sestavit a jak na to (https://www.habitant.cz/rozpocet-

projít na článek

EBEDOU - ovoce, zelenina, orientální speciality

EBEDOU - ovoce, zelenina, orientální speciality, Evropská 24, Praha 6 - Dejvice Tel. +420702292623 Provozní doba: Po-Pá: 10:00-18:30 So: 10:00-14:00 Ne: zavřeno

projít na článek

Změna v jídelníčku - pátek 12. 1.

Omlouváme se všem strávníkům, ale v pátek 12. 1. dochází z provozně-technických důvodů ke změně v jídelníčku. Změna se týká hlavního jídla č. 1: pátek 12. 1. (aktuální jídelníček) vývar se zeleninou a nudlemi 1     rizoto s krůtím masem sypané sýrem 2   

projít na článek

Nápady na sváteční kutilské dekorace

Venku se ochlazuje a svátky se postupně ohlašují. Abyste se doma naladili na nejkrásnější období roku, nesmí samozřejmě chybět vhodná výzdoba. S univerzálními a spolehlivými nástroji značky PARKSIDE pro kutily můžete sváteční nápady realizovat snadno a ry

projít na článek