Zřícenina hradu Kalich u Třebušína

Zřícenina hradu Kalich se nachází u obce Třebušín v Ústeckém kraji a je jednou z významných historických památek České republiky. Tento hrad, který byl vybudován na vrcholu stejnojmenného kopce, má bohatou historii sahající až do 15. století. Svůj název nese podle kalicha, symbolu husitského hnutí, a jeho příběh je úzce spjat s jedním z nejvýznamnějších ... Celý článek Příspěvek Zřícenina hradu Kalich u Třebušína pochází z Autovýlet.cz

projít na článek

Zřícenina hradu Frejštejn

Zřícenina hradu Frejštejn je pozůstatkem raně gotického hradu nedaleko Vranovské přehrady. Dnes je z hradu zachována mohutná věž, zbytky paláce a část opevnění. Tajemné kouzlo ovšem rozhodně nepostrádá.

projít na článek

Zřícenina hradu Sychrov

V Rabštejně nad Střelou najdeme hned dvě zříceniny hradů, stojící na dvou protilehlých hřebenech. Jedna nese jméno Rabštejn nad Střelou a druhá Sychrov. Zřícenina hradu Sychrov je někdy přezdívaná také jako Hrádek.

projít na článek

Zřícenina hradu Pajrek

Zřícenina hradu Pajrek se nachází na zalesněném hřbetu hory Hraničář nad městem Nýrsko. Pajrek vypráví příbeh o bavorské hrozbě, ale i o jednom loupeživém rytíři, který mu přinesl definitivní zkázu.

projít na článek

Malý zázrak z lesů u Chrudimi. Bude mít zřícenina hradu Rabštejn i kachlová kamna?

Malý zázrak z lesů u Chrudimi. Tak by se dalo hovořit o zřícenině hradu Rabštejn. Skoro zapomenutý a zdevastovaný objekt v roce 2014 získala skupina dobrovolníků s cílem zachránit tuto ohroženou kulturní památku a udělat z ní atraktivní turistický cíl. ..

projít na článek

Televize ČT 1 Toulavá kamera

Toulavá kamare na ČT 1 V neděli 14.5.2023 byla v Toulavé kameře reportáž z našeho okolí Úžic. Začínalo to nedalekými Samopšemi, dále Mrchojedy, Talmberkem - zřícenina hradu a Úžicemi.

projít na článek