ZRUŠENO OPERNÍ GALA VLETNÍM KINĚ!

➛ Operní gala v Letním kině bylo naplánované na 19. srpna 2023. V operní části pod širým nebem měli vystoupit sólisté Kateřina Kněžíková a Štefan Margita za doprovodu pražského filharmonického orchestru PKF – Prague Philharmonia v čele s dirigentem Janem Kučerou. Atmosféru parku letního kina by poté dokreslovala umělecká vystoupení hudebních, akrobatických, divadelních i světelných designérů a profesionálů. Vize byla krásná, své reálné podoby se však nedočká. ➛ Tým Kulturního střediska města Ústí nad Labem již několikátým měsícem připravoval velkolepou akci, která měla otevřít nový pohled na kulturní scénu města Ústí nad Labem, potažmo pak na atraktivitu místa, kde se akce měla uskutečnit. Jednou z vizí týmu byla přivést do města Ústí nad Labem nový formát kulturní akce, který by propojoval vážnou hudbu s komponovaným programem. Další z vizí bylo představit Letní kino v nové podobě, která by do lesoparku v centru města přilákala návštěvníky nejen za kulturou, ale i za účelem volnočasového využití. ➛ Klíčovým důvodem, proč jsme akci zrušili, je finanční náročnost produkce. Bohužel se nám nepodařilo sehnat dostatek financí, neuspěli jsme v žádostech o grant MKČR a o dotaci Ústeckého kraje. To významně ovlivnilo naši schopnost akci realizovat v plánovaném rozsahu. V souvislosti s vývojem předprodeje jsme se poté rozhodli akci zrušit. Zvažovali jsme i realizaci v omezeném rozsahu v Domě kultury, avšak podmínky pro tak velkou akci by nebyly schůdné ani pro návštěvníky, ani pro umělce. Pro cílovou skupinu tohoto formátu v budoucnu uspořádáme několik menších akcí v průběhu sezóny, kde dáme prostor i interpretům, kteří se na Operní gala měli podílet. Článek ZRUŠENO OPERNÍ GALA V LETNÍM KINĚ! se nejdříve objevil na Kulturní středisko města Ústí nad Labem.

projít na článek

ZRUŠENO! Tradiční Podzimní MotorTechna Brno 2020 se nekoná

Vážení příznivci historických vozidel, S ohledem na nová omezení nařízená Vládou ČR v souvislosti s C19 pandemií jsme byli donuceni odvolat Tradiční Podzimní MotorTechnu Brno 2020, v letošním roce již bez náhrady. V roce 2021 máme MotorTechnu naplánovanou

projít na článek

ZRUŠENO! Tradiční Jarní MotorTechna Brno 2021 se nekoná

Vážení příznivci historických vozidel, S ohledem na nová omezení nařízená Vládou ČR v souvislosti s C19 pandemií jsme byli donuceni odvolat Tradiční Jarní MotorTechnu Brno 2021, bez náhrady. V roce 2021 máme MotorTechnu naplánovanou Podzimní v termínu 23.

projít na článek

Základní údaje

Promítáme každou středu od 19:30 hodin v kině Drahomíra, Vítězná 50, 360 09 Karlovy Vary. Vstupné 110,–Kč pro člena a 130,–Kč pro hosta (není-li uvedeno jinak), cena členského průkazu je 100,–Kč na kalendářní rok. Filmový klub děkuje Městu Karlovy Vary za

projít na článek

KIA Niro získala titul Ekologické auto roku 2017 v České republice

Kia Niro byla v úterý 14. března na slavnostním gala večeru 23. ročníku prestižní ankety Auto roku 2017 v České republice vyhlášena Ekologickým autem roku.

projít na článek

Budoucnost domácího kina se jmenuje XGIMI

Pokud si chce člověk ve svém obývacím pokoji užít zážitek jako v kině, projektor je jasnou volbou už dlouhé roky. Až nyní se však díky XGIMI stalo ovládání projektoru stejně snadné jako u klasické televize.

projít na článek