13. února 1992 je oficiální datum zprovoznění Internetu v Československu

Oficiální datum, kdy byl Internet poprvé v naší zemi uveden do provozu, je 13. únor 1992. I přesto, že si bez Internetu dnes nedokážeme svůj život vůbec představit (tedy většina z nás), ti, kteří tuto dobu pamatují již jako dospívající nebo dospělí, mohou posoudit rozdíl, jak se žilo tehdy, a jak dnes. Bez Internetu a mobilní komunikace byl život jednodušší a klidnější. Internet dnes sice usnadňuje práci a urychluje přísun k informacím, ale ne všechny jsou pro nás přínosné, ne všechny nám pomáhají a mnohé z nich nám život doslova komplikují. Technika je však jedna věc a její využití samotnou inteligentní lidskou bytostí věc druhá. Vždy záleží na etice a duchovním povědomí každého z nás a to se právě v dnešní „internetové době“ může projevit mnohem intenzivněji a rychleji, než před pětadvaceti lety, kdy se český Internet teprve rodil. Slavnostní ceremoniál 13.2.1992 v Českém vysokém učení technickém Internet v roce 1992 však byl pouhým projektem na akademické půdě. Páteřní síť byla vytvořena pouze v interních prostorách Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT). Síť NSF NET zafinancovala agentura National Science Foundation (NSF), která na ni poskytla grant. A 13. únor v tomto roce byl jakýmsi slavnostním dnem, když pan Steven Goldstein připojil naši zemi k „celosvětovému Internetu“ v průběhu slavnostního „připojovacího ceremoniálu“. Pro zajímavost, Internet v roce 1992 měl podobu pouhých 727 tisíc hostitelských stanic (počítačů) a připojovalo se k němu celkem 4500 sítí v 39 zemích světa. Nebylo to moc, ale na tu dobu velmi slušné číslo. Souběžně s naší zemí (ČSFR) – tedy i dnešním Slovenskem, se k Internetu připojilo Maďarsko a Polsko. V roce 1992 se ovšem na politické scéně připravovalo rozštěpení Česka a Slovenska a s tím souviselo i rozdělení Internetu do dvou samostatných celků. Rozšíření Internetu u nás měly zajišťovat dva projekty, tedy slovenský SANET (Slovak Academic Network) a známý CESNET (Czech Educational and Scientific Network). Článek 13. února 1992 je oficiální datum zprovoznění Internetu v Československu se nejdříve objevil na Ibright.

  • Web: Ibright
  • Aktualizace: 3.7.2023
projít na článek

Kingdom Come vyjde 13. února 2018

Konečně je jasné, kdy vyjde finální podoba Kingdom Come: Deliverance. Mělo by se tak stát 13. února v roce 2018. Jedná se o první konkrétní datum vydání, které bylo oficiálně oznámeno. Dříve vždy byl datum vydání uváděn v řádu roků (původně v roce 2015).

projít na článek

Opětovné zprovoznění poradny

Vaše dotazy nás zajímají. Ptejte se, rádi Vám odpovíme! The post Opětovné zprovoznění poradny appeared first on Gynekologický zákrokový sál a pracoviště kolposkopické expertízy.

projít na článek

Pomoc při povodních 2013

ELMOS LIBEREC s.r.o. – Nabízí pomoc osobám a podnikatelům postiženým povodněmi v podobě výjezdu technika, který je schopen kompletně analyzovat stav způsobených škod a poskytne nutnou pomoc k znovu zprovoznění elektrické soustavy zcela ZDARMA. Naše společ

projít na článek

Dovolená uzavření velkoobchodu a eshopu

Od 12. února do 24. února bude náš velkoobchod a eshop v důsledku dovolené uzavřen. Všechny objednávky budeme vyřizovat od 25. února.. Děkujeme za pochopení Váš tým DOMIsport The post Dovolená uzavření velkoobchodu a eshopu appeared first on Domisport.

projít na článek

Zprovoznění nového eshopu

Od. 1.8.2011 je v provozu náš nový eshop, který navazuje na obchod www.autoradio-prodejce.cz provozovaný naší firmou od roku 2004

projít na článek