3 tipy na úpravu ovoce po jeho sklizni

Zahrada se vám odměnila spoustou ovoce a vy už nemáte ani jediný nápad na to, co z něj ještě vyrobit a připadá vám škoda, kdyby se mělo zkazit? Letní ovoce je většinou nutné rychle spotřebovat, případně s ním provést něco, aby se tak nemohlo stát. A jaké jsou nejoblíbenější nápady na využití těchto sladkých a lahodných plodů zahrady? Pečte Nadšené pekařky a cukrářky se v létě nejspíš nezastaví, protože je stále co vytvářet a péct. Úrodu třešní můžete využít do nadýchané bublaniny či třené buchty, stejně tak jako sytě oranžové meruňky. Můžete je však také využít k ozdobení mnoha různých muffinů a cupcakes, protože máte zaručeno, že pak vaše dezerty budou vypadat opravdu luxusně. Komu by však přítomnost horké trouby nedělala v letních vedrech dobře, zoufat nemusí. Připravit můžete i množství lahodných a osvěžujících nepečených dezertů, která potěší bříška zejména malých strávníků. Mrazte Úroda letního ovoce vybízí také k mrazení. Ovoce si tak uchováte na skutečně dlouhou dobu a můžete si užívat chuti domácí jahodové dřeně i se sněhovými vločkami na parapetu. Dávejte však pozor na to, aby bylo ovoce na tento způsob úpravy vhodné a nedošlo k jeho znehodnocení. Děti zase potěší osvěžující domácí nanuky, které s trochou tvarohu vykouzlí svačinku plnou bílkovin a mají mnohem lepší nutriční hodnoty než ty klasické ze supermarketů. Uschovejte je do bedny Pokud přece jen najdete ovoce, které nepodléhá rychlé zkáze a můžete si jej užívat i bez úpravy, uložte jej do plastových beden či přepravek na chladné a temné místo, protože právě to vám zaručí, že vydrží v pořádku ještě dlouhou dobu. A takové ovoce v zimě jako když najdete. Můžete z něj vykouzlit skvělé dobroty, na kterých si pochutná celá rodina, a ještě ušetřit za mimosezónní ovoce v supermarketu. A to už za to přece stojí, nebo ne? Článek 3 tipy na úpravu ovoce po jeho sklizni se nejdříve objevil na Web shot.

projít na článek

Opomíjené mirabelky zastanou v kuchyni místo kulturního ovoce. Vyzkoušíte?

Využití mirabelek v kuchyni, recepty, tipy. • Mirabelky pomíjený zdroj jedlého ovoce. • Mirabelky jsou zdarma. • A je to vůbec jedlé? • Proč někdy ohrnujeme nos nad mirabelkami? [] The post Opomíjené mirabelky zastanou v kuchyni místo kulturního ovoce. V

projít na článek

Ovoce mango

Mango je tropické ovoce. Není přesně známo, odkud pochází. Nejvíce se ale pěstuje v jižní a jihovýchodní Asii, především pak na území dnešní Indie. Dnes je rozšířené v podstatě po celém světě, přičemž se mu však daří jen v teplých, ideálně tropických obla

projít na článek

Mumifikace

Mumifikace představuje typickou úpravu mrtvého těla ve starověkém Egyptě. Místní obyvatelé tehdy věřili, že smrt člověka neznamená konec jeho života. Proto se snažili uchovat jeho…

projít na článek

Reveň rebarbora: Kdy a jak sklízet rebarboru a kdy je jedovatá?

Roste vám na zahradě rebarbora? Právě teď je období, kdy je ideální doba pro sklizeň jejích řapíků. Přečtěte si, jak při sklizni správně postupovat. A jak je to s pěstováním rebarbory? Poradíme vám, ...

projít na článek

Nový katalog Komponenty pro úpravu vody 07-15

Vážení zákazníci, s platností od 1.7.2015 vydáváme aktualizovaný katalog a ceník Komponenty pro úpravu vody, verze 07-15. V katalogu naleznete naši nejnovější nabídku kvalitních komponentů potřebných pro úpravu vody jako např. tlakové nádoby, řídící venti

projít na článek