MAKOVÁ PANENKA

Blog o zahradničení, pěstování a receptech

projít na web

Krtkův dort: Upečeme menší verzi oblíbeného dětského zákusku

Krtkův dort, domácí recepty. • Proč krtkův dort, v originále Maulwurfkuchen? • Protože vypadá jako krtina, krtkem navršený kopeček zeminy. • Nechceme kupovat tovární směs na přípravu krtkova dortu? • [] The post Krtkův dort: Upečeme menší verzi oblíbeného

projít na článek

Čatní (chutney): Jak si poradit s domácí výrobou tradiční indické pochutiny?

Čatní (chutney), české a domácí recepty, tipy. • Indická inspirace pro české (moravské, slezské) domácí výrobce. • Čatní chce to odvahu. • Proč se nerozhlédnout po světě? • Naladit [] The post Čatní (chutney): Jak si poradit s domácí výrobou tradiční ind

projít na článek

Když v lese najdeme kotrč kadeřavý, uvaříme nepravou dršťkovou polévku

Kotrč kadeřavý, recept na nepravou dršťkovou polévku z kotrče. • Komu vadí hovězí vnitřnosti, ale chutná mu dršťková polévka, může oblíbený přesnídávkový pokrm uvařit z kotrče kadeřavého. • Chce to [] The post Když v lese najdeme kotrč kadeřavý, uvaříme n

projít na článek

Živáňská pečeně. Má svoje kouzlo i v 21. století?

Živáňská pečeně zhotovená doma v troubě. • Znáte živáňskou pečeni? • Víte, co je pro ni charakteristické? • Živáňská pečeně a živáňská jehla. • Živáňská není totéž co ražniči. • [] The post Živáňská pečeně. Má svoje kouzlo i v 21. století? first appeared

projít na článek

Eintopf, jídlo z jednoho hrnce. Původem z Německa, doma je na celém světě

Eintopf, pokrmy z jednoho hrnce, německé recepty. • Pořídili jste si pomalý hrnec? Případně hrnec multifukční? • Nebo zkrátka nemáte zálibu v půldenním tanci kolem sporáku? • Hledáte funkční recepty? [] The post Eintopf, jídlo z jednoho hrnce. Původem z N

projít na článek

Akce: Perníková chaloupka!

Perníková chaloupka, recepty, tipy, praktické postřehy. • Překvapení pro předškolní děti. • Perníková chaloupka není na okrasu, je pro děti. • Perník na chaloupku by měl být chutný. • Pečete [] The post Akce: Perníková chaloupka! first appeared on MAKOVÁ

projít na článek

Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku

Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? • Není to sulc. • A přece má pokrm se sulcem něco společného: Vepřové maso a rosol. [] The post Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku first appeared on MAK

projít na článek

Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec

Kohout na víně slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom [] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý

projít na článek

Opomíjené mirabelky zastanou v kuchyni místo kulturního ovoce. Vyzkoušíte?

Využití mirabelek v kuchyni, recepty, tipy. • Mirabelky pomíjený zdroj jedlého ovoce. • Mirabelky jsou zdarma. • A je to vůbec jedlé? • Proč někdy ohrnujeme nos nad mirabelkami? [] The post Opomíjené mirabelky zastanou v kuchyni místo kulturního ovoce. V

projít na článek

Džuveč s tuňákem. Hledání ztraceného času. Pomůžete?

Džuveč s tuňákem, rekonstrukce někdejší pochoutky. • Kdo měl rád džuveč s tuňákem? • Odkud přicházela kdysi oblíbená rybí specialita? • Proč nelze opatřit přesnou recepturu obsahu balkánské konzervy? • [] The post Džuveč s tuňákem. Hledání ztraceného času

projít na článek