30 let olympijské třídy Laser (ILCA) v Česku

Oslava 30 let olympijské třídy Laser (dnes ILCA) na Nových Mlýnech v rámci Burčákové regaty ve dnech 27.–29. 9. byla mimořádně povedená! Na startu se sešlo 51 závodníků třídy ILCA 7 a 23 závodníků třídy ILCA 6. Tato vysoká účast svědčí o nynější síle této lodní třídy v Česku!

projít na článek

Sen o olympiádě se jachtařům třídy ILCA (Laser) rozplynul

Sen o olympiádě v Tokiu pro české závodníky třídy ILCA 7 (Laser) a závodnice třídy ILCA 6 (Laser Radial) se rozplynul. V sobotu 24. 4. 2021 skončila v Portugalsku kvalifikační regata.

projít na článek

Alessia Palanti vybojovala pro Českou republiku bronz

V Černé Hoře se odjelo Mistrovství Evropy do 21 let v olympijské třídě ILCA 6 (Laser Radial – juniorky) a ILCA 7 (Laser – junioři). Bronzová medaile je velký úspěch a příslib pro olympiádu 2024 v Paříži.

projít na článek

Jachting: Dvě české dívky na mistrovství světa olympijské třídy

Alessia Palanti z pražského klubu YC CERE a Klára Himmelová z YC Nechranice vstoupily 1. prosince do bojů o titul v olympijské třídě ILCA 6.

projít na článek

20. Arodem PÁLAVSKÁ REGATA

Jubilejní 20. ročník odložené Pálavské regaty se konal 10.–12. září na Nových Mlýnech v malebném prostředí pod Pálavou. Závod se jel jako Mistrovství České republiky olympijské třídy ILCA 6 a jako Pohár České republiky tříd ILCA 7, Finn a Evropa.

projít na článek

Dvě české juniorky bojují v Ománu o medaile

V Ománu v Al Mussanah se od pondělí 13. prosince jede juniorské mistrovství světa World Sailing. Mladí jachtaři ze 60 zemí závodí ve třídách ILCA 6 chlapci a dívky, 29er chlapci a dívky, 420 chlapci+mix a dívky, Techno 293 chlapci a dívky, Formula Kite ch

projít na článek