400 let baptistického hnutí

V roce 2009 si radostně a s vděčností celá (velká) baptistická rodina připomíná 400.výročí svých začátků! Služba, kterou baptisté v těchto čtyřech staletích přinášeli, je protkána příběhy jednotlivců i společenství víry ze všech koutů světa.

projít na článek

Návštěva z Oradea v Rumunsku

Ve dnech 29.4-2.5 navštivili některé naše sbory dva bratři z Rumunského baptistického sboru z Oradee. Jednalo se o bratra kazatele Dora HNATIUCA a tajemníka sboru LIVIA NAGHIHO.

projít na článek

60. výročí baptistické práce v Aši

Tento rok si připomínáme 60. výročí od založení baptistického sboru v Aši. (V té době jako stanice chebského sboru.) Vzpomínkové setkání se uskutečnilo 15.-17.5.2009.

projít na článek

Rozloučení se sestrou Kolaříkovou

Rozloučení s tělesnou schránkou sestry Lydie Kolaříkové. Rodina sestry Kolaříkové byla u zrodu Baptistického sboru v Aši. Později se stala manželkou kazatele.

projít na článek

Vyšla nová kniha - Láska odpouště všechno

kniha popisuje životní příběh rumunského baptistického kazatele Pavla Petrute, který v době hlubokého totalitního režimu okusil společně s celou svou rodinou na vlastní kůži hrůzy komunismu.

projít na článek

Totalita a nepřímá diktatura Omio Tokamura (TND)

V minulém díle volebního seriálu od Anonymního autora, jsme probrali očekávaného vítěze voleb,hnutí NE. V tomto článku jsme se vás formou ankety zeptali, zda si přejete v seriálu pokračovat. Výsledek hlasování je jednoznačný, 100% respondentů si přeje pok

projít na článek