7 nejkrásnějších měst v Rumunsku

Sibiu Idylické městečko, které se nachází v Transylvánii. V minulosti zde žila směsice Němců, Maďarů a Rumunů a město tak bylo důležitou zastávkou na obchodní stezce v této oblasti. Projděte se starým městem a potom se vydejte autobusem do etnografického muzea, které Vám přiblíží, jak žili Rumuni v různých regionech po staletí.   Temešvár Jakožto historické město rozmanité oblasti Banat, má fascinující etnické dějiny. Současná populace je většinou rumunská, ale stále zde potkáte velký počet Maďarů, Němců a Srbů. Různorodá historie se projevuje v architektuře města, na které vidíte vlivy všech skupin.   Brasov V Brasově se pravděpodobně ocitnete při příležitosti návštěvy hradu Bran, který inspiroval Brama Stokera k napsání Drákuly. Toto transylvánské město je nepřetržitě obydleno již od neolitu. Nachází se zde několik kostelů, ale hrady Bran a Peles jsou jízdou autem nedaleko.   Suceava Památky, které tady uvidíte, Vám jasně napoví, že to bylo kdysi královské město. Ve skutečnosti to bylo hlavní město Moldavského knížectví po dlouhou dobu asi 200 let. Určitě navštivte muzeum pod širým nebem vesnici Bukovina, kde uvidíte tradiční budovy a kostely tohoto regionu.   Cluj Napoca Nenechte se odradit chladnými komunistickými budovami na okraji města a pronikněte hlouběji do jeho malebného historického centra. Cluj byl původně založen Římany kolem roku 100, ve 3. Století bylo ale město opuštěno do doby, kdy Maďaři ovládli Transylvánii v rané fázi posledního tisíciletí. Nejvýznamnější architektonický vliv měla však rakousko-uherská monarchie. Neopomeňte výlet do nedalekého Salina Turda, starého solného dolu, kde je strašidelné podzemní jezero.   Busteni Obklopeno pohořím Bucegi se město schovává v údolí Prahova. V létě je vynikající destinací pro turistiku, v zimě je zde výborné lyžování. Dřevěné domečky a obklopující hory a lesy dávají městečku alpský ráz. Za historií se vydejte na nedaleký hrad Cantacuzino.   Sighisoara Místo, kde se narodil skutečný Vlad Impaler, jehož život inspiroval příběh Drákuly. V tomto veselém a okouzlujícím městě je velmi těžké si uvědomit, že zde žil zlý a brutální vládce. Sighisoara má velmi zachovalé středověké opevnění, což město dostalo na seznam světového dědictví UNESCO.   Článek 7 nejkrásnějších měst v Rumunsku se nejdříve objevil na Decuss.

  • Web: Decuss
  • Aktualizace: 23.3.2024
projít na článek

Semináře v Rumunsku a Bulharsku

V únoru se v rumunské Kluži uskutečnil on line seminář pro obchodní reprezentanty pobočky Biovety v Rumunsku (Bioveta Romania). Seminář, na kterém přednášel MVDr. Josef Zajíc, byl na téma: „Přípravky Biovety používané v reprodukci skotu“.

projít na článek

Bioveta na veterinárním kongresu v Rumunsku

Bioveta se již tradičně zúčastnila kongresu veterinárních lékařů AMVAC 2019. Jde o největší veterinární vzdělávací setkání v Rumunsku, kde je Bioveta lídrem na trhu veterinárních biologických preparátů.

projít na článek

NOVÝ SVĚT V PRAZE

Praha je bezesporu jedno z nejkrásnějších měst světa. Opravdu velmi rád vezmu foťák a vyrazím do křivolakých uliček pořizovat zajímavé obrázky. Tentokrát mě kroky dovedly do Nového světa na Hradčanech. Je až neuvěřitelné, jaký klenot se skrývá jen kousek

projít na článek

Ken Block má v Rumunsku vážného konkurenta

Rumunský závod automobilky Ford ve městě Craiova se rozhodl oslavit milník 400 tisíc vyrobených motorů EcoBoost natočením videa ve stylu Gymkhany Kena Blocka.

projít na článek

Soustředění reprezentace LRU přívlač

Druhý kvalifikační závod reprezentace LRU přívlač na MS 2023 v Rumunsku proběhl první říjnový víkend na řece Mži...

projít na článek