Ájurvédské mýdlo

Ájurvéda je slovo složené ze slov áju – věk, délka života, r – týkající se a véda – vědění, znalost. Přeložíme-li tato tři slova společně, znamená to věda o životě. Ájurvéda vznikla v Indii a je považována za nejstarší a nejucelenější léčebný systém na světě. Její podstatou je celistvost, jelikož se nezaměřuje pouze na nemoc a odstraňování jejích příznaků, ale především jejímu předcházení. Ájurvédská kosmetika je ceněna pro svou jemnou a přirozenou péči o tělo. Ájuverské mýdlo je 100% přírodní a je vhodné i pro tu nejcitlivější pleť. Zanechává kůži regenerovanou a hladkou.

projít na článek

Boraxové mýdlo

Mýdlo používáme každý den a asi nepřemýšlíme o tom, jak se vlastně mýdlo vyrábí. Za dob Přemyslovců se o výrobu mýdla staraly pouze hospodyňky. Ty si jej musely vyrobit podomácku, protože na českém trhu žádné mýdlo nebylo k dostání. O velkovýrobu mýdla v 

projít na článek

Tekuté mýdlo castilie

Kastilské mýdlo je skvělá volba, pokud hledáte něco jemného pro citlivou pleť. Nazývané je podle oblasti Kastilie ve Španělsku, kde se začalo s výrobou mýdel již ve 12. století. Klasické kastilské mýdlo, či takzvané panenské olivové mýdlo, sice nepění tak

projít na článek

Cukrové mýdlo

Cukr je přírodním zdrojem kyseliny glykolové, silného antioxidantu, který může pomoci oživit a omladit kůži. Kombinace hnědého cukru a ovsa dobře ošetří vaši suchou kůži a pomůže ke snadnému odlupovaní odumřelých kožních buněk. Po přidání těchto přísad do

projít na článek

Nábor 2023

Nábor do plavecké přípravky proběhne 2.10. od 18:30 hod. Náboru se mohou zúčastnit děti starší než ročník narození 2016 (u plavců starších než 12 let bude postupováno individuálně). Na nábor s sebou věci na plavání: plavky, brejličky, čepičku (kdo použ

projít na článek

Vše o mýdle

Mýdlo je směs organických látek v pevné nebo kapalné formě, působící jako anionický tenzid, tedy látka hromadící se ve fázovém rozhraní a snižující povrchové napětí vodných roztoků. Je používána jako prostředek osobní hygieny, pro čištění povrchů (zejména

projít na článek