Mýdlo používáme každý den a asi nepřemýšlíme o tom, jak se vlastně mýdlo vyrábí. Za dob Přemyslovců se o výrobu mýdla staraly pouze hospodyňky. Ty si jej musely vyrobit podomácku, protože na českém trhu žádné mýdlo nebylo k dostání. O velkovýrobu mýdla v 19. století se postarali otec a syn Schichtovi.
Kastilské mýdlo je skvělá volba, pokud hledáte něco jemného pro citlivou pleť. Nazývané je podle oblasti Kastilie ve Španělsku, kde se začalo s výrobou mýdel již ve 12. století. Klasické kastilské mýdlo, či takzvané panenské olivové mýdlo, sice nepění tak
projít na článekCukr je přírodním zdrojem kyseliny glykolové, silného antioxidantu, který může pomoci oživit a omladit kůži. Kombinace hnědého cukru a ovsa dobře ošetří vaši suchou kůži a pomůže ke snadnému odlupovaní odumřelých kožních buněk. Po přidání těchto přísad do
projít na článekÁjurvéda je slovo složené ze slov áju – věk, délka života, r – týkající se a véda – vědění, znalost. Přeložíme-li tato tři slova společně, znamená to věda o životě. Ájurvéda vznikla v Indii a je považována za nejstarší a nejucelenější léčebný systém na sv
projít na článekNábor do plavecké přípravky proběhne 2.10. od 18:30 hod. Náboru se mohou zúčastnit děti starší než ročník narození 2016 (u plavců starších než 12 let bude postupováno individuálně). Na nábor s sebou věci na plavání: plavky, brejličky, čepičku (kdo použ
projít na článekMýdlo je směs organických látek v pevné nebo kapalné formě, působící jako anionický tenzid, tedy látka hromadící se ve fázovém rozhraní a snižující povrchové napětí vodných roztoků. Je používána jako prostředek osobní hygieny, pro čištění povrchů (zejména
projít na článek