Alergické reakce u dětí

Alergií se rozumí hypersenzitivní reakce těla na určité látky z prostředí, známé jako alergeny. Alergické reakce se odehrávají v imunitním systému, reagují na invazi cizích látek tím, že produkují protilátky. Bez léčby mohou být dramatické a v závažných případech, mohou způsobit i smrt.

projít na článek

Bylinná léčba kopřivky

Kopřivka je jedno z nejčastějších kožních onemocnění, alespoň jednou za život se s ní setká více než čtvrtina lidské populace, bývá součástí alergické reakce našeho těla na určitou látku.

projít na článek

Ušní svrab u psa

Jedná se o vysoce přenosné onemocnění, které se šíří přímým kontaktem. Příznakem je svědivost a tvorba tmavě hnědého až černého mazu, neboť sliny přítomných roztočů způsobují alergické svědivé reakce ve zvukovodu.

projít na článek

Cibulová mast

Cibulová mast má své nesporné výhody. Přisuzují se jí omlazovací účinky, používá se proti vráskám, lze ji uplatnit i v péči o vlasy nebo pokožku celého těla, neobsahuje chemické látky, které mohou způsobit alergické reakce, má samoopalovací efekt. Nejvíce

projít na článek

Lék Zyrtec

Zyrtec je lék, který patří do skupiny antihistaminik. U dospělých a dětí od dvou let se používá pro zmírnění nosních a očních příznaků sezonní a celoroční alergické rýmy a chronické kopřivky nejasného původu (chronické idiopatické urtikarie).

projít na článek

Vzájemné reakce léků

Vloženy otázky a odpovědi na téma vzájemné reakce léků, resp. vzájemné reakce s léky.

projít na článek