Česnek má spoustu vlastností, pro které by měl být velmi častou součástí našeho jídelníčku. Je to potravina bohatá na vitamíny A, B a C, selen, vápník a jód. Obsahuje také flavonoidy, polysacharidy, lutamylpeptidy, steroidní a triterpenové saponiny a lektiny. Jedná se o přírodní antiseptikum a antibiotikum, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Navíc pročišťuje cévy, je dobrý na srdce a přímo ideální proti nadýmání a kornatění tepen. A aby toho nebylo málo, je zhoubou pro parazity ve střevech. Kdo z nás někdy nevyzkoušel při chřipce nebo nachlazení recepty našich babiček kombinující česnek s medem.
Česnek, latinsky Allium sativum, je mnohými chválen a mnohými haněn. Co u česneku ale platí je fakt, že si drží prvenství mezi rostlinnými léky. Otroci ve starověku dostávali denně česnek, aby pak byli zdravější a pracovitější. Staří čeští lékaři používal
projít na článekPotravinová alergie vzniká poté, co imunitní systém identifikuje určité látky v potravině jako škodlivé pro tělo a začne proti nim bojovat. Alergie na citrony je poměrně častá. Je častější u dospělých než u dětí, pravděpodobně s ohledem na četnost konzuma
projít na článekČesnek kuchyňský (Allium sativum) má své kořeny pravděpodobně ve Střední Asii, ale již více než tisíc let je znám a používán v mnoha zemích světa, například v Číně, Japonsku, Indii, Egyptě, Řecku a Itálii. Již za doby Karla Velikého rostl česnek v zahradá
projít na článekAlergie na rajčata je považována za druh potravinové alergie. Důvodem jejího výskytu je reakce na specifický antigen, a to na antokyany a lykopen. Ale existují případy, kdy je alergická reakce v závislosti na chemické přísady a jiné škodlivé látky v rajča
projít na článekRozdíl mezi alergií na mléko a intolerancí laktózy není ani tak v reakcích na mléko jako spíše v příčinách, které alergickou, respektive intolerantní reakci způsobují. Alergie na mléko a intolerance laktózy lze obecně rozdělit na alergii na mléčnou bílkov
projít na článek