Alergie na rajčata je považována za druh potravinové alergie. Důvodem jejího výskytu je reakce na specifický antigen, a to na antokyany a lykopen. Ale existují případy, kdy je alergická reakce v závislosti na chemické přísady a jiné škodlivé látky v rajčatech chybou výrobce. Jedná se o barviva, potravinové přísady, konzervační prostředky.
Potravinová alergie vzniká poté, co imunitní systém identifikuje určité látky v potravině jako škodlivé pro tělo a začne proti nim bojovat. Alergie na citrony je poměrně častá. Je častější u dospělých než u dětí, pravděpodobně s ohledem na četnost konzuma
projít na článekRajčata se do Evropy dostala společně s brambory až po objevení Ameriky a dovezení semen a sazenic pokolumbovskými výpravami. Zpočátku se rajčata pěstovala v Itálii a Portugalsku, a to paradoxně pro okrasu, teprve později se začala používat jako plodová z
projít na článekRozdíl mezi alergií na mléko a intolerancí laktózy není ani tak v reakcích na mléko jako spíše v příčinách, které alergickou, respektive intolerantní reakci způsobují. Alergie na mléko a intolerance laktózy lze obecně rozdělit na alergii na mléčnou bílkov
projít na článekMůžu být alergický na peří?Přecitlivělost na peří je známá a běžná alergie. Zrohovatělé epitely kůže a peří se uvolňují do vzduchu a mohou dráždit predisponované lidi.Co to znamená mít alergii na peří?Nejčastější příznaky alergie na péřové polštáře a přik
projít na článekDotaz: Dobrý den, několik let trpím alergií na pyl a některé druhy ovoce a zeleniny. Například jablka nemůžu vůbec. Toto léto jsem zjistil, že pokud sním divé jabko, které si odtrhnu třeba na procházce, nebo také třešně, tak se alergie vůbec neprojeví. Mů
projít na článek