Rajčata se do Evropy dostala společně s brambory až po objevení Ameriky a dovezení semen a sazenic pokolumbovskými výpravami. Zpočátku se rajčata pěstovala v Itálii a Portugalsku, a to paradoxně pro okrasu, teprve později se začala používat jako plodová zelenina.
Alergie na rajčata je považována za druh potravinové alergie. Důvodem jejího výskytu je reakce na specifický antigen, a to na antokyany a lykopen. Ale existují případy, kdy je alergická reakce v závislosti na chemické přísady a jiné škodlivé látky v rajča
projít na článekVšichni ho známe z pizzerie, kde je oblíbeným předkrmem. Jenže tuhle dobrotu si můžete snadno vyrobit i doma. Pokud máte rádi i sušená rajčata, můžete máslo vylepšit o ně. Ingredience: 1 kostka másla 2 stroužky česneku Sůl, pepř Bazalka Sušená rajčata P
projít na článekCitlivost horního patra je buď projevem mechanického podráždění potravou, nebo může být vyvolána alergickou reakcí na některé dráždivé potraviny, jako jsou rajčata, ořechy, čokoláda, a konečně může doprovázet i virózy a bakteriální infekce horních cest dý
projít na článekQuinou neboli merlík chilský začali pěstovat Inkové, proto se jí říká zázračné obilí Inků. Roste ve vysokých nadmořských výškách převážně v Peru, Chile, Ekvádoru a Bolívii. Jedná se o bezlepkovou náhradu obilnin s vysokým obsahem živin. OSN vyhlásila rok
projít na článekHubnutí bez zeleniny nejde. Je ale zelenina a zelenina. Pokud bychom ze zeleniny jedli jen brambory nebo kukuřici, zhubli bychom jen těžko. Oproti tomu okurky, saláty, brokolice či rajčata jsou při hubnutí lepšími pomocníky. Třeba rajčata mají hned někol
projít na článek