ANALGETIKA - ANTIPYRETIKA

Analgetika–antipyretika jsou léky, které tlumí bolest a zároveň snižují zvýšenou tělesnou teplotu ( horečku ). Často se využívají i k tlumení slabších bolestí, jako např. bolesti hlavy a bolesti kloubů .Horečka (tělesná teplota zvýšená nad 38 °C) je příznak často doprovázející nachlazení nebo infekční onemocnění. Horečka je však přirozená reakce organismu na infekci, proto se nedoporučuje její bezhlavé snižování. Vyležet nachlazení a chřipku je tim nejlepšim lékem.

projít na článek

Otázka - Naražená žebra, proč Ambrobene? (Společnost)

aja1946: Mám naražená žebra, děsně to bolí a teď čtu doma závěr zprávy (:odkaz:)čuji klid v polosede, užívat analgetika, to beru, ale dále Ambrobene, co tím myslel, to je přece na kašel (diskuze na internetové stránce)

projít na článek

Bylinky, které uleví od bolesti

Ačkoliv jsou analgetika rychlým způsobem, jak ulevit od bolesti, čím dál častěji se lidé uchylují k bylinkám a nejrůznějším plodům, jež jsou pro lidské tělo daleko šetrnější. Bylinky používaly již naše babičky a o mnohých se ví, že mají blahodárné účinky.

projít na článek

TTA - operace kolene po ruptuře předního zkříženého vazu

TTA (tuberositas tibiae advancement) je moderní metoda chirurgického řešení poškození předního zkříženého vazu, tzv. ruptury. Na našich pracovištích tuto chirurgickou metodu provádíme zcela běžně a naši chirurgové s ní mají bohaté zkušenosti. Metoda zahrn

projít na článek

Proč je dobré (ne)zbláznit se

1. Část: Jak jsem se začala potýkat s depresí Přestalo mě bavit cokoliv dělat, snažit se, fungovat, existovat. Nechtěla jsem už cítit tu otřesnou bolest na hrudi, která mi každý den připomínala, do jaké situace jsem se dostala. Chtěla jsem umřít. Nikdo mi

projít na článek