Arcibiskup varuje, že při potratech platí nevinní za nezodpovědnost druhého

Arcibiskup Fernando Chomali z chilského Santiaga označil v rozhovoru v úterý 18. června potrat za „snadné řešení“ a řekl, že v případě znásilnění jsou to nevinní, kdo platí za nezodpovědnost druhého.

projít na článek

FOTOGALERIE: Ocenění osobností pražské arcidiecéze v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha

V sobotu 15. června, v den svátku sv. Víta, celebroval arcibiskup pražský Jan Graubner, předseda ČBK, pontifikální mši svatou v pražské katedrále, při níž arcibiskup ocenil některé osobnosti z pražské arcidiecéze Svatovojtěšskou medailí.

projít na článek

FOTOGALERIE: Pouť kněží olomoucké arcidiecéze za vlastní posvěcení

Na pouť za vlastní posvěcení se vydali kněží olomoucké arcidiecéze v úterý 4. června 2024 k Panně Marii na Svatý Hostýn. Hlavním celebrantem mše svaté byl arcibiskup Josef Nuzík, po mši následovala adorace. Na závěr arcibiskup Nuzík posvětil opravenou a r

projít na článek

Policie ČR varuje před přibývajícími podvody a krádežemi voblasti IT kriminality

Varování policie ČR – k umístění na úřední desku The post Policie ČR varuje před přibývajícími podvody a krádežemi v oblasti IT kriminality appeared first on Nová Ves nad Popelkou.

projít na článek

FOTOGALERIE: Svěcení klášterního kostela sv. Terezie z Avily v Drastech

Nově vybudovaný kostel sv. Terezie z Avily v Drastech v sobotu 8. června posvětil arcibiskup pražský Jan Graubner, předseda ČBK. Koncelebroval také plzeňský biskup Tomáš Holub a mnoho dalších kněží. Slavnostní bohoslužbu přenášela živě Tv Noe .

projít na článek

FOTOGALERIE: Pouť lékařů a pracovníků ve zdravotnictví

V sobotu 15. června 2024 se uskutečnila na Svatém Hostýně pouť lékařů a pracovníků ve zdravotnictví. Mši svatou sloužil arcibiskup Josef Nuzík, následovala křížová cesta podle dobrovolnice v pastorační péči nemocným Ludmily Nováčkové, kterou vedl preziden

projít na článek