FOTOGALERIE: Pouť kněží olomoucké arcidiecéze za vlastní posvěcení

Na pouť za vlastní posvěcení se vydali kněží olomoucké arcidiecéze v úterý 4. června 2024 k Panně Marii na Svatý Hostýn. Hlavním celebrantem mše svaté byl arcibiskup Josef Nuzík, po mši následovala adorace. Na závěr arcibiskup Nuzík posvětil opravenou a rekonstruovanou kapli sv. Jana Sarkandra.

projít na článek

FOTOGALERIE: Ocenění osobností pražské arcidiecéze v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha

V sobotu 15. června, v den svátku sv. Víta, celebroval arcibiskup pražský Jan Graubner, předseda ČBK, pontifikální mši svatou v pražské katedrále, při níž arcibiskup ocenil některé osobnosti z pražské arcidiecéze Svatovojtěšskou medailí.

projít na článek

Noc kostelů otevírala srdce návštěvníků

Akce se vydařila a těšíme se na další ročník – takové ohlasy znějí z olomoucké arcidiecéze po Noci kostelů, která se v naší zemi uskutečnila již po šestnácté a stále patří k vyhledávané kulturní akci evropského významu.

projít na článek

FOTOGALERIE: Hlavní pouť na Svatému Antonínku s nunciem

V neděli 16. června 2024 se konala na poutním místě na Svatém Antonínku hlavní pouť ke cti sv. Antonína Paduánského. Hlavním celebrantem poutní mše svaté byl apoštolský nuncius Mons. Jude Thaddeus Okolo, který po slavnostní bohoslužbě požehnal skupině cyk

projít na článek

FOTOGALERIE: Pouť lékařů a pracovníků ve zdravotnictví

V sobotu 15. června 2024 se uskutečnila na Svatém Hostýně pouť lékařů a pracovníků ve zdravotnictví. Mši svatou sloužil arcibiskup Josef Nuzík, následovala křížová cesta podle dobrovolnice v pastorační péči nemocným Ludmily Nováčkové, kterou vedl preziden

projít na článek

FOTOGALERIE: Novokněží nastupují do služby

V sobotu v 22. června 2024 přijalo svěcení sedm nových kněží v Brně, Olomouci a na Svaté Hoře u Příbrami.

projít na článek