Aspik je rosolovitá hmota. K výrobě aspiku se používají stejné základní suroviny jako k výrobě sulcu. Jsou to všechny druhy vepřových kůží sušených, solených, čerstvých, telecí pařené hlavy a nohy, kližky, žíly a všechny části ze zvířete obsahující větší části kližnatých látek. Další surovinou je kořenová zelenina. Můžete použít i připravenou tlačenkovou aspikovou směs. Nejčastěji se aspik používá k výrobě aspikových skleniček, dortů, do různých uzenářských výrobků, jednak pro chuť, jednak za účelem lepší vaznosti.
Goji či godži je název pro plody rostoucí v úrodné půdě himálajského podhůří na středně velikých keřích kustovnice čínské. Mají sytě červenou barvu a jsou velké asi jako sušené rozinky. Chutí připomínají něco mezi brusinkou, jablkem nebo šípkem. Tradiční
projít na článekNetučné maso Smažené maso nenasákne tukem, když je po obalení v trojobalu omočíte v rozšlehaném bílku. Strouhanka drží, neopadá a nepřipaluje se. Maso s kůrkou Posypete-li lehce maso před pečením moučkovým cukrem, vytvoří se na něm křupavá a chutná kůrk
projít na článekČervená řepa není běžnou potravinou v jídelníčku každého – ale měla by být! Řepa je tmavě červenofialová zelenina, ale dodává se i v jiných barvách, jako je zlatožlutá. Červená řepa získává svou výraznou barvu z betaninu (fytonutrient) a betacyaninu (anti
projít na článekČervená řepa patří mezi nejzdravější a nejuniverzálnější druhy zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Jedná se o extrémně blahodárnou zeleninu, která má neskutečně širokou paletu přínosů pro naše tělo. Bohužel kvůli školním jídelnám došlo ke špatnému ná
projít na článekPŘÍPRAVA (4 porce) Doba přípravy: 30 minut 600 g kuřecích prsních řízků 1 cibuli 300 g sterilované cizrny 1 červenou papriku 1 cm čerstvého zázvoru 200 g brambor 1 stroužek česneku ½ lžíce červené kari pasty 400
projít na článek