Balsamico: Od historie až po unikátní kulinářské využití

Italská kuchyně je jednou z nejuznávanějších a nejvíce milovaných na celém světě. Jednou z nejdůležitějších surovin, která tuto kuchyni zdobí, je balsamico, jehož autenticita a komplexnost chutě jsou proslulé po celém světě. Ponořme se společně do fascinujícího světa balsamica. Kdy se zrodilo Balsamica Historie balsamica, jak jej známe dnes, nezačíná až tak dávno, jako by mohl někdo předpokládat. Tento jedinečný ocet je vlastně poměrně moderním vynálezem s kořeny sahajícími „pouze“ do středověku. I když ocet jako takový byl znám a používán již v dobách Římské říše, specifický recept na balsamico se začal vyvíjet až mnoho staletí později. Autentické balsamico, které oceňujeme dnes, je produktem měst Modena a Reggio nell\Emilia v severní Itálii. Tato regionální specialita je chráněna označením původu a je vyráběna za daných podmínek, které se v těchto městech dodržují již po staletí. Více než jen zálivka na salát Gurmáni vědí, že balsamico je mnohem víc než jen zálivka na salát. Jeho využití v kuchyni je nesmírně rozmanité. Je ideální pro dochucení grilované nebo restované zeleniny, pečeného nebo grilovaného masa a rybích pokrmů. Milovníci foie gras si také oblíbí specifickou chuť balsamica, stejně jako ti, kteří se rádi toulají světem sýrů, ať už měkkých nebo vyzrálých. Balsamico může oživit i vaše marinády a je dokonce skvělé pro dochucení ovocných salátů a zmrzliny. Balsamico a rozmanitost chutí a textur Zajímavostí balsamica je, že se jeho charakteristika mění podle stáří. Mladší balsamico není tak husté a jeho chuť je méně intenzivní, zatímco starší balsamico je hustější a jeho chuť je silnější a komplexnější. Jaké balsamico vybrat? Pro milovníky balsamica máme tip na tři vysoce kvalitní produkty z Itálie. První je Balsamico Yellow Label, které je ideální pro denní použití v kuchyni. Druhým je Balsamico Orange Label s větší hustou a intenzivnější chutí a naprostou špičkou je Balsamico Aged Dressing ROSE EDITION, které je díky svému stáří velmi intenzivní a hutné. Všechny tyto tři balsamica pocházejí z farmy od farmy Il Borgo del Balsamico, která se nachází v blízkosti Reggio nell\Emilia. Tyto produkty jsou do České republiky dováženy společností OLIVUM s.r.o., která se specializuje na dovoz špičkových extra panenských olivových olejů a dalších kvalitních a autentických potravin ze Středomoří. Balsamico si můžete zakoupit na www.olivum.cz, kde najdete i další produkty pro milovníky italské kuchyně. Tak neváhejte a objevte nové gastronomické horizonty s originálním italským balsamicem. Buon appetito! Článek Balsamico: Od historie až po unikátní kulinářské využití se nejdříve objevil na Skinbook.

projít na článek

Výherci Kulinářské soutěže

V neděli 1.listopadu 2015 na 17.ročníku Hobby podzim na Výstavišti v Českých Budějovicích předal Petr Stupka ceny výherkyním Kulinářské soutěže. Soutěž probíhala v supermarketech Trefa v období měsíce červenec srpen a soutěžící mohli zaslat tradiční rece

projít na článek

Il Borgo del Balsamico: opravdová chuť italského balsamica

Balsamico je speciální druh octa, který se vyrábí z hroznového moštu a zraje v dřevěných sudech. Je typickým produktem italské gastronomie, který se používá k dochucení různých pokrmů, jako jsou saláty, sýry, maso, zelenina nebo ovoce. Balsamico má bohat

projít na článek

Internet historie

Zajímala by vás historie Internetu? Jak vlastně tato celosvětová počítačová síť vznikla a jak se vyvíjela historie Internetu? Dnes je The post Internet historie first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Karlovy Vary vyvinuly unikátní anti-covid programy

V Karlových Varech byly vyvinuty unikátní anti-covidové programy pro léčbu a prevenci onemocnění COVID‑19. Program je doporučován lékařem na zmírnění obtíží po prodělaném onemocnění Covid 19 se zvláštním důrazem na dýchací a svalovou soustavu. Program Vám

projít na článek

Pomazánka z červené řepy

Co potřebujeme? 1 bulva řepy červené – předvařená či pečená 100 g čerstvého kozího sýra 125 g Tradičního pomazánkového 100 ml octa balsamico 50 ml olivového oleje 1 lžíce medu pepř a sůl Postup Pokud se rozhodnete pro pečenou řepu, omyté bulvy zabalíme d

projít na článek