Bábovka je pečivo s dírou uprostřed. Jedná se o tradiční druh pečiva, které dostávala jako odměnu za pomoc při porodu porodní bába (dnes dula), odtud jméno bábovka. Původně měla bábovka podobu těsta prokládaného vrstvami ovoce, pravděpodobně jako dnešní žemlovka, pečeného ve formě typického tvaru. A jak bábovku, třeba banánovou, připravují Kluci v akci? Tak zde je recept.
Bábovka je druh sladkého pečiva, které se vyrábí pečením. Jedná se o typické pečivo nejen v Česku, ale také v Polsku, Rakousku, na Slovensku a v jižních částech Německa. V Česku se bábovka připravuje nejčastěji dvoubarevná – se světlou a tmavou částí. V n
projít na článekKluci v akci si vybrali neobvyklou kombinaci, kterou dotáhli k dokonalosti. Základem je skvělé jehněčí a přílohy k němu jsou prosté, ale skvostné a bezvadně se doplňují. Netradiční je koprová omáčka nasladko. Zkuste si ji připravit sami doma podle Kluků v
projít na článekKluci v akci ve svém pořadu připravovali lahodnou polévku, která v podzimních dnech přijde k chuti. Zde je recept na krémovou polévku z cukety s taveným sýrem a smaženými kousky pstruha.
projít na článekBábovka je druh sladkého pečiva, které se lije do specifické formy a poté se v této formě i peče. Bábovka je na povrchu křupavá, uvnitř krásně vláčná. A nejlepší je ještě teplá posypaná moučkovým cukrem. Ozdobou babiččina stolu bývala často právě v neděli
projít na článekTo by nebyli Kluci v akci, aby i obyčejné květákové placičky nějak nevyšperkovali. Křupavý korpus košíčků upečený z kvalitní celozrnné mouky a ochucený oreganem se bezvadně snoubí s lahodnou náplní květákového kari a svěžího salátu plného křehkých klíčků
projít na článek