Bábovka je druh sladkého pečiva, které se lije do specifické formy a poté se v této formě i peče. Bábovka je na povrchu křupavá, uvnitř krásně vláčná. A nejlepší je ještě teplá posypaná moučkovým cukrem. Ozdobou babiččina stolu bývala často právě v neděli voňavá bábovka. Receptů o bábovkách existují celé kuchařky. Podzim a ořechy patří k sobě, tak zde naleznete několik tipů právě na ořechovou bábovku, která zcela jistě patří ke klasickým moučníkům.
Bábovka je pečivo s dírou uprostřed. Jedná se o tradiční druh pečiva, které dostávala jako odměnu za pomoc při porodu porodní bába (dnes dula), odtud jméno bábovka. Původně měla bábovka podobu těsta prokládaného vrstvami ovoce, pravděpodobně jako dnešní ž
projít na článekBábovka je druh sladkého pečiva, které se vyrábí pečením. Jedná se o typické pečivo nejen v Česku, ale také v Polsku, Rakousku, na Slovensku a v jižních částech Německa. V Česku se bábovka připravuje nejčastěji dvoubarevná – se světlou a tmavou částí. V n
projít na článekBábovka je druh sladkého pečiva, které se vyrábí pečením. Jedná se o typické pečivo nejen v Česku, ale také v Polsku, Rakousku, na Slovensku a v jižních částech Německa; formou a složením se bábovce podobá i italský Panettone a francouzská Baba au rhum. B
projít na článekBábovka s pudinkem je zajímavý a velmi chutný moučník, navíc jeho příprava není nikterak náročná.
projít na článekPro přípravu bábovky se používá bábovková forma, která je jednou z nejoblíbenějších. Těsto můžete péci i v jiných tvarech, srnčích hřbetech a podobně. Pocukrovaná bábovka se ale na nedělním stole bude vyjímat nejlépe. Kdo si potrpí na hrnkové pečení, bude
projít na článek