Banánový moučník skaramelovým salkem

Tento úžasně chutný dezert jsem připravovala již před nějakou dobou do práce pro svého manžela, když se na delší dobu loučil s kolegy. Odnášel si celý plech a domu ho nesl prázdný. Všem moc chutnalo i těm, kteří sladké příliš nemusí. Pokud neznáte, určitě ho vyzkoušejte. V receptu jsem použila již hotové karamelové salko, které už není problém v obchodě sehnat. Můžete však využít i druhou variantu, koupit obyčejné Salko a nechat cca 2 hodiny vařit ve vodní lázni. Ingredience Korpus 200 g polohrubé mouky 100 g hladké mouky 200 g cukr krupice 250 ml mléka 150 ml oleje 1 vejce 1 kypřící prášek do pečiva 2 vrchovaté lžíce kakaa Krém 1 karamelové salko 1 máslo (250 g) 1 pudink (vanilkový, karamelový) 400 ml mléka 3 lžíce cukru krupice 3-4 banány Na dozdobení 3 šlehačky 2 ztužovače 1 lžička cukr moučka 40 g strouhané čokolády Postup Nejprve si připravíme korpus. Mléko, vejce, olej smícháme dohromady a přidáme cukr, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech. Pečeme při 180 °C cca 25 minut. Upečenost korpusu testujte zapíchnutím špejle, každá trouba peče trochu jinak. Korpus necháme vychladnout. Na krém si nejprve uvaříme puding z mléka, cukru a sáčku pudingu. Mléka se dává opravdu jen 400 ml, chceme totiž puding trochu hustší. Necháme zchládnout přikrytý potravinářskou fólií (nemusí být úplně studený). Hlavně si pohlídejte, abyste folii položili opravdu na jeho povrch, zabrání vám vytvoření škraloupu, který by pak v krému dělal cucky. Poté puding vyšleháme se změklým máslem a nakonec vmícháme karamelové salko. Korpus v plechu potřeme vrstvou krému a na něj v jedné vrstvě položíme nakrájená kolečka banánu. Pak už stačí na banánovou vrstvu rozetřít vyšlehanou šlehačku se ztužovačem, cukrem a posypat strouhanou hořkou čokoládou. Článek Banánový moučník s karamelovým salkem se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Kokosový moučník sananasem

Kombinace kokosu a ananasu ve mě vyvolávají vzpomínky na Piña Coladu. Nejprve jsem takto chtěla tento moučník nazvat, ale přeci jen mu chybí jedna z hlavních surovin, a to rum. Každopádně si určitě pochutnáte. Díky smetaně, kterou se hotový moučník po upe

projít na článek

Švestkový kakaový moučník

Sladké je můj velký hřích a málokdy se u nás o víkendu stane, že nemáme nějakou tu homemade dobrotu. Tentokrát nám kromě našeho kamaráda z Německa dělal společnost i tento tmavý moučník. Vynikající nejen k odpolední kávě, ale kluci si ho dávali i jako sla

projít na článek

Pohoda s šálkem lahodného nápoje je k nezaplacení

Odpo inek a relaxaci si zaslou frac34; ka frac34;d frac12; lov k, kter frac12; hodn pracuje. N kdy nen jednoduch vypnout. lov k m v hlav i po p chodu z pr ce plno starost a probl m , kter prost nestihl dnes vy e it. Odreagov n od

projít na článek

Nové zboží: Bonne Maman tartaletky s čokoládou a karamelem

Francouzský moučník košíček z křehkého lineckého těsta s čokoládovou (27%) a karamelovou náplní (20%). Francouzská značka Bonne Maman Dobrá máma patří již více než 45 let mezi světovou špičku ve výrobě sladkého pečiva a džemů. Balení obsahuje 9 kusů

projít na článek

Ve středu 26. února v Praze v kavárně Už jsme doma

Ve středu  26. února  hrajeme v Praze-Dejvicích v kavárně  Už jsme doma   v Uralské ulici. Koncert je součástí projektu  Hudební sklepy . Kavárna je malý, útulný prostor s kavárenským provozem v přízemí a s malým koncertním sálkem v suterénu. Doporučujeme

projít na článek