Beseda s vedením rožnovské radnice

Příští týden se uskuteční jarní monitoring tylovické skládky na Horečkách. O této skutečnosti informovala zástupkyně monitorovací firmy AZ GEO Ostrava účastníky besedy Tylovjanů s představiteli města Rožnova, která se uskutečnila 3. května 2023 v pivnici Harcovna. Tylovická skládka byla jedním z hlavních bodů jednání.  Připomeňme, že problém se vyhrotil v květnu 2019, kdy se po přívalových srážkách ztrhla část svahu skládky a do povrchového toku se vyplavily skleněné střepy a další odpad. (Výsledky jarního i podzimního monitoringu za rok 2022 jsou zpřístupněny zde. )

projít na článek

Osadní výbor v Hážovicích pořádá setkání s občany

V Hážovicích se dnes v 18 hodin koná setkání občanů se zástupci rožnovské radnice. Účast přislíbil i starosta Radim Holiš. Co bude na programu? Návrhy a požadavky na zkvalitnění dopravně-bezpečnostní situace v obci. Občané se tak mají možnost vyjádřit k ú

projít na článek

Přijďte si popovídat s vedením radnice

V pondělí 4. prosince 2023 vás srdečně zveme na Den otevřených dveří radnice. Od 16.00 do 18.00 hodin se na vás a vaše dotazy a podněty bude těšit vedení města.

projít na článek

Tylovjan se ptá, radnice odpovídá

Richard Lapúnik se přistěhoval do Tylovic. Na zahradě ořezal větve a ptá se, kam s nimi? O odpověď jsme požádali Lenku Němcovou z odboru odpadového hospodářství na rožnovské radnici. Její vyjádření si můžete přečíst, kliknete-li na celý příspěvek .

projít na článek

Jan Veliký prvním tylovským fojtem

Nejstarší dvě pozemkové knihy rožnovské dosvědčují, že byly osada tato až do r. 1610 součástkou Rožnova. Až do tohoto času zasedali občané tylovští v obecní radě rožnovské a měli obě obce též společné knihy pozemkové (T, I. F. 21. 68. AJ.).

projít na článek

Černobílá Tesla ve vzpomínkách Jana Surého

Jan Surý napsal a také vydal své vzpomínky na výrobu černobílých obrazovek v rožnovské Tesle. Je to příjemné čtení, které potěší nejen bývalé Tesláky, ale také další generace, jež černobílou televizi vůbec nepoznaly. Za laskavé čtení našemu tylovskému spo

projít na článek