Černobílá Tesla ve vzpomínkách Jana Surého

Jan Surý napsal a také vydal své vzpomínky na výrobu černobílých obrazovek v rožnovské Tesle. Je to příjemné čtení, které potěší nejen bývalé Tesláky, ale také další generace, jež černobílou televizi vůbec nepoznaly. Za laskavé čtení našemu tylovskému spoluobčanovi děkujeme.  Publikaci mají v rožnovské knihovně a také v informačním a turistickém centru na náměstí. (mta)

projít na článek

Jan Surý: Hoj ty štědrý večere…

Zveřejňujeme povídky Jana Surého, které napsal v roce 2012 a 2013:

projít na článek

S Janem Surým procházka Tylovicemi

Přijměte pozvánku Jana Surého na procházku historií i dneškem Tylovic...  Žije zde už téměř padesát let a za tu dobu se Tylovice staly jeho druhým domovem.

projít na článek

Senior taxíkem z Tylovic k doktorovi nebo na radnici?

Nejen pro Tylovjany přinášíme zamyšlení našeho spoluobčana Jana Surého. Autor příspěvku k doktorovi zatím drahé taxislužby používat nemusí. Nohy mu ještě dobře slouží. Ale co naši starší spoluobčané?

projít na článek

Jan Surý vydal pokračování knihy Tož tak ide svět...

Laskavé čtení přináší kniha Jana Surého Tož tak ide svět... Je to vlastně pokračování povídání, které knižně vyšlo pod stejnojmenným názvem v roce 2009. I tentokrát autor píše humorné povídky o staříčkovi Štvrtinovi, který vtipně glosuje události běžného

projít na článek

Sportovali jste na Harcovně?

Fotografií Jana Surého si připomínáme vzhled hřiště Harcovna v roce 1981. Ve Spolku Tylovjané bychom rádi shromáždili fotografie z Harcovny z let, kdy se zde hrál fotbal, závodily děti z místních škol i školek, cvičila spartakiáda, zkrátka kdy se na tylov

projít na článek