Bílé, červené, šampaňské i burčák. Objevte svět vína!

Sice se říká, že jsme národ pivařů, ovšem ani vínem nepohrdneme. Tento mok nabízí navíc více variací. Od klasiky, jako jsou bílá a červená vína, přes luxusní šampaňské až po sezónní burčák. Které víno máte nejraději vy? Bílé a červené víno – svět mnoha chutí Patříte mezi znalce vína? Nebo jej teprve objevujete, či si dáte sklenku jen občas, když si vyjdete s přáteli? Rozhodně není na škodu ponořit se více do světa bílých a červených barev nebo bublinek. Jen si vezměte, jak je úžasné, že znalci vína umí rozpoznat, kde plody vinné révy rostly, odkud pochází apod. I sváteční degustátoři dělí tento nápoj na bílé víno a červené víno, preferují skoro vždy jedno. Někdo miluje i růžová vína. Pokud něco slavíme, pak často sáhneme po lahvi plné bublinek. Někdy stačí obyčejnější sekty, jindy se hodí opravdové šampaňské, což je šumivé víno pocházející z francouzské oblasti Champagne. Jde o dražší záležitost, což na druhou stranu neznamená, že sekt samotný by byl nekvalitní mok. Burčák nesmí chybět Právě máme sezónu částečně zkvašeného moštu z vinné révy, což je burčák. Mimochodem víte, že je zvykem si s burčákem neťukat? Záleží ovšem na vás, jak si momenty se sklenkou nejen burčáku užijete. Víno patří mezi jeden z požitků, protože si s ním zpříjemníte večer v restauraci i doma. Vynikající je zajet i do vinotéky například někde na Moravě. Degustace jsou zážitkem, kdy se o tomto moku hodně dozvíte. Ochutnáte spoustu vzorků a pochopíte, jak pestrá je paleta chutí vína. Pokud ale nemáte čas někam vyrazit, založte si domácí vinotéku. Mrkněte na nabídku společnosti VD Vinotéky s.r.o., kde mají bohatý výběr tuzemských vín i zahraniční produkce. Dále zde nechybí i právě zmíněné burčáky a další specialitky. Vaše objevování světa vína může směle začít u vás doma.

projít na článek

Cukroví z vína

Skvělé cukroví z vína nikdy nezklame a hodí se pro nespočet příležitostí. Suroviny pro jeho přípravu snadno spočítáte na prstech jedné ruky. Budete potřebovat máslo, mouku, cukr a bílé víno. Toto křehké cukroví je ideální [...] Příspěvek Cukroví z vína po

projít na článek

Vydatná fazolová polévka

Ingredience: Slanina dle chuti Tuk přiměřeně Cibule 1 ks Česnek 3 stroužky Bílé fazole 1 plechovka Červené fazole 1 plechovka Bílé fazole v tomatu 1 plechovka Rajčatový protlak 1ks Cukr dle chuti Sůl Saturejka Masox Postup přípra

projít na článek

8.9.2017: Vinný stan na Slavnostech vína v UH

flašky mizely rekordní rychlostí dostávali jsme nebývale vysoká „dýžka“ dorazilo nejvíce lidí za celou historii Slavností V pátek, 8. 9. 2017, jsme tradičně otevřeli vinný stan na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. Slavnosti vína už občas připomínaj

projít na článek

Jak skladovat víno 1. díl - servisní vs. skladovací teplota

Mohu nechat víno jen tak v obýváku? Nevadí když mi teplota ve sklepě kolísá? Jaká je hranice a kdy už víno trpí? Mám skladovat bílé víno v chladnějších podmínkách než červené? Tyto otázky a řadu dalších spojených se skladovací teplotou slýcháme takřka den

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Čelovka - CREE XPE

Čelovka - CREE XPE - 200 lumenů     Žárovka jasné světlo:  CREE XPE     Žárovka červené světlo:  LED     Světelnost: 200 lumenů - jasné světlo     Světelnost: 30 lumenů

projít na článek