Miluješ těstoviny? Vítej v klubu! Pokud ale razíš to, že kečup a sýr k dokonalosti nestačí, připrav si příště božsky vymazlenou boloňskou omáčku!
Málokterá italská omáčka je tak slavná jako ta boloňská, chcete-li, jako omáčka bolognese. Klasicky se podává a nejlépe také chutná s čerstvými těstovinami tagliatelle, případně s tortellinami. Se špagetami ji v Boloni nikdy nejedli, tento zvyk se stal po
projít na článek250 g hovězího mletého masa 1 l rajčatového protlaku 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje sůl podle chuti cukr podle chuti mletý pepř provensálské koření Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou…
projít na článekBle, fuj, hnus. Takové výrazy můžeme slyšet při vyřknutí pouhých dvou slov v gastronomii. Koprová omáčka pro někoho znamená úžasnou delikatesu, pro jiného nepřekonatelný odpor. Koprová omáčka patří k tradičním českým pokrmům vztahujícím se k našemu dětstv
projít na článekZavařováním hotové boloňské omáčky bez masa získáte polotovar pro rychlou přípravu velmi chutného a snadného italského jídla. Hotové domácí omáčky jsou uvařené omáčky uložené ve sterilizovaných sklenicích, které stačí otevřít a ohřát. Na trhu je mnoho dru
projít na článekOmáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsky se řekne omáčka salsus (znamená osolený), z čehož je odvozeno toto slovo v mnoha jazycích
projít na článek