Zavařováním hotové boloňské omáčky bez masa získáte polotovar pro rychlou přípravu velmi chutného a snadného italského jídla. Hotové domácí omáčky jsou uvařené omáčky uložené ve sterilizovaných sklenicích, které stačí otevřít a ohřát. Na trhu je mnoho druhů a mnoho značek, ale domácí zavařené omáčky jsou mnohem chutnější a originálnější. Domácí zavařené omáčky na špagety jsou určitě vynikající řešení pro ty, kteří pracují a mají málo času, protože budou schopni připravit dobrý hlavní chod za pár minut. Čtěte dále a nejdete zde dva recepty na zavařování boloňské omáčky bez masa.
250 g hovězího mletého masa 1 l rajčatového protlaku 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje sůl podle chuti cukr podle chuti mletý pepř provensálské koření Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou…
projít na článekMálokterá italská omáčka je tak slavná jako ta boloňská, chcete-li, jako omáčka bolognese. Klasicky se podává a nejlépe také chutná s čerstvými těstovinami tagliatelle, případně s tortellinami. Se špagetami ji v Boloni nikdy nejedli, tento zvyk se stal po
projít na článekMiluješ těstoviny? Vítej v klubu! Pokud ale razíš to, že kečup a sýr k dokonalosti nestačí, připrav si příště božsky vymazlenou boloňskou omáčku!
projít na článekOmáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsky se řekne omáčka salsus (znamená osolený), z čehož je odvozeno toto slovo v mnoha jazycích
projít na článekPepřová omáčka ke steakům je kulinářský poklad, který ocení každý milovník masa. V receptu se dočtete, jak si připravit pepřovou umáčku, která posune vaše kulinářské umění zase o kousek výše.
projít na článek