Bramborová kaše smedvědím česnekem

Přicházející jaro s sebou přináší i začátek sezóny medvědího česneku. Listy této byliny s velmi typickým česnekovým aromatem se skvěle hodí jak na přípravu pesta, pomazánek, polévky, salátu nebo ozvláštnění jindy tradičních receptů jako je např. bramborová kaše. Nejlepší je samozřejmě ho konzumovat čerstvý, abyste do sebe taktéž dostali co nejvíc vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. A víte vůbec jak medvědí česnek přišel ke svému jménu? Určitě se mrkněte sem. Ingredience 600 g brambor (já používám typ B) 150 ml polotučného mléka 2 lžíce másla 20 g medvědího česneku sůl, pepř Postup Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, propláchneme a ve vodě uvaříme doměkka. Doba varu záleží na velikosti kousků. Vodu slijeme, k bramborám přilijeme horké mléko, přidáme dvě vrchovaté lžíce másla, sůl a pepř. Šlehačem ušleháme v hladkou kaši, do které na samý závěr přidáme nakrájený medvědí česnek a šlehačem velmi krátce zapracujeme. Tip Bramborová kaše s medvědím česnekem se skvěle hodí k pečenému pstruhovi s citrónem. Článek Bramborová kaše s medvědím česnekem se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Bramborová polévka s houbami

Tradiční bramborová polévka, u které si mnoho z nás vzpomene na prázdniny u babičky.

projít na článek

Velikonoční menu

Zveme vás na velikonoční menu, které budeme servírovat o 29. do 1. 4. Neváhejte a rezervujte si stůl. Těšíme se na vaši návštěvu! MENU Předkrm  Pečená nádivka, konfit z uzených žeber, krém z medvědího česneku 225,-   Hlavní chod   Glazovaná jehněčí kýta,

projít na článek

Víkendové menu od 24.6. 25.6.2023

0,3l Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi 55,                                                                                         A:1,3,7,9, 0,3l Bílá zelnice se šťouchanými brambory 60,                                                    

projít na článek

Jídelníček 26.2. 1.3.

PONDĚLÍ 26.2.: polévka: Slepičí s jáhly (1, 3, 7, 9) hlavní jídlo: Hovězí kousky na tymiánu, dušená rýže, čaj šípkový s citrusy, ovocná šťáva, mléčný koktejl, voda (7) ÚTERÝ 27.2.: polévka: Boršč (1, 7) hlavní jídlo: Obalovaná treska v c

projít na článek

Jídelníček 4.3. 8.3.

PONDĚLÍ 4.3.: polévka: Zeleninová s knedlíčky se špenátem a sýrem (1, 3, 7, 9, 12) hlavní jídlo: Pikantní fazole, chléb, čaj sladký polibek, ovocná šťáva, Carotelka mrkev/ananas, voda (1, 7) ÚTERÝ 5.3.: polévka: Norská rybí (4, 7, 9) hla

projít na článek