Brownies spomerančovou zmrzlinou

Dezert plný čokolády, nádherně vláčný a přitom tak jednoduchý, to je úžasné brownies. Na jeho přípravu padne spousta čokolády a tak stačí i menší kousek, který dozajista zasytí a zažene chuť na sladké. Ideální pro posezení s přáteli. V létě doporučuji vychutnat s pořádným kopcem zmrzliny. Já měla možnost vyzkoušet Manhattan Sunny Orange, který dodal svěží tvarohovo-pomerančovou chuť a přiznejme si, čokoláda s pomerančem to je nejen v případě tohoto receptu neodolatelná kombinace. Ingredience 100 g hladké mouky 40 g polohrubé mouky 2 lžíce kakaa 260 g čokolády na vaření 180 g másla 230 g cukr krupice 1 vanilkový cukr 4 vejce špetka soli K servírování: zmrzlina např. Manhattan Sunny Orange Postup Čokoládu nalámeme na jednotlivé čtverečky, přidáme na kousky nakrájené máslo a necháme zcela rozpustit v horké vodní lázni. Vejce smícháme s cukry a krátce cca 20 vteřin vyšleháme do pěny. Poté přilijeme vychladlejší máslovo-čokoládovou hladkou směs (pokud by byla směs příliš teplá, vejce by se nám srazila) a vše promícháme. Nakonec přimícháme mouku prosátou s kakaem a špetkou soli. Vlijeme do libovolné formy (já použila kulatou o průměru 28 cm) a pečeme při 175 °C cca 30 minut. Dobu pečení můžete zkrátit podle zkušeností s vaší troubou a zvolené formy. Určitě však nepečte déle, správné brownies nesmí být vysušené. Takže raději méně než více. Vychladlý dezert podávejte s kopečky zmrzliny a ozdobte lístky máty. Článek Brownies s pomerančovou zmrzlinou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Sebastiano Spriveri : jednoduchá krása sicilských dobrot

Pokračováním sympatické tradice ukázek přísně regionálních kuchyní Itálie v pražském hotelu Four Seasons byly na jaře konané Sicilské dny. Poté, kdy se Praze představil Cesare Giaccone s jídly Piemontu, předvedl svá kouzla u sporáku Alberto Bettini ze Sav

projít na článek

Svatomartinské hody

11. 11. – 20.11.2022 Svatomartinské menu Předkrm: Husí játra na červeném víně s pečivem 132 Kč Polévka:Husí kaldoun se zelen

projít na článek