Pokračováním sympatické tradice ukázek přísně regionálních kuchyní Itálie v pražském hotelu Four Seasons byly na jaře konané Sicilské dny. Poté, kdy se Praze představil Cesare Giaccone s jídly Piemontu, předvedl svá kouzla u sporáku Alberto Bettini ze Savigna. Rodinné speciality z Veneta, na kterých vyrostl tehdejší šéfkuchař 4S Andrea Accordi, přijela do Prahy ukázat jeho matka. Nyní pozval Richard Fuchs – bohužel na jedno ze svých posledních vystoupení v hotelu – sicilského rodáka a skalního vyznavače tamní kuchyně Sebastiana Spriveriho. Pro Culinary Art of Living připravil Sebastiano tři recepty, tady jsou. Konfitované rajče se sušeným ovocem, oříšky a zmrzlinou s extra panenským olivovým olejem (4 porce) Konfitované rajče 4 zralá keříková rajčata (1 kus 100 gramů) 500 ml cukrového rozvaru 4 g čerstvých chilli papriček 1 g vanilkového lusku 1 pomeranč (pouze kůra) 1 citron (pouze kůra) 10 g citronové trávy 1 g bazalkových listů 1 g rozmarýnu 1 g máty Rajčata oblanšírujte ve vařící vodě a zchlaďte v ledové lázni. Oloupejte je a odřízněte vrchní část i se stonkem. Opatrně odstraňte vnitřek rajčete tak, aby si zachovalo tvar. Smíchejte všechny zbylé ingredience, přidejte rajčata, včetně vrchní části se stonkem. Položte na teplé místo a nechte stát 6 až 8 hodin. Vyndejte rajčata ze sirupu a dejte stranou. [caption id="attachment_829" align="aligncenter" width="680"] Konfitované rajče se sušeným ovocem, oříšky a zmrzlinou s extra panenským olivovým olejem[/caption] Kuskus 200 g kuskusu 250 ml vody 50 g hořké čokolády 2 g mátových listů 50 g mangového pyré 40 g extra panenského olivového oleje 50 g kandované pomerančové kůry 50 g kandované dýně 50 g kandovaného bergamotu 50 g pražených pistácií 2 g mletého kardamonu 50 g tomatového concasse 50 g kandovaných višní Amarena 2 g mleté skořice Přiveďte k varu 250 ml vody, stáhněte z ohně a opatrně přidejte kuskus. Položte na teplé místo a občas promíchejte vidličkou. Potom kuskus zchlaďte a přidejte všechny kandované ingredience nakrájené na malé kostičky společně se zbytkem ingrediencí. Ochutnejte a popřípadě dochuťte trochou cukru. Zmrzlina 200 g klasického základu na zmrzlinu 100 g extra panenského olivového oleje 2 g mořské soli Nalijte zmrzlinový základ do stroje na zmrzlinu, přidejte olivový olej a nechte zmrazit. Podávání Naplňte rajčata kuskusem a uzavřete vrchní částí se stonkem. Podávejte se zmrzlinou posypanou malou špetkou mořské soli a pokapanou olivovým olejem.
Krása představuje pro člověka zásadní bod celé jeho existence a nepřestává o ni různými prostředky usilovat. Už stovky let po naprosté dokonalosti touží a neváhá pro ni podstoupit mnohé. Pojďte s námi na malou výpravu do jejích dějin. Krása napříč Celý
Dívky z 5. B se zúčastnily soutěže Krása a zdraví ze zahrady, kterou vyhlásil Český zahrádkářský svaz. Isabella Matoušková se umístila v kategorii B na krásném 2. místě a Veronika Sedláčková na 10. místě. Moc gratulujeme!
projít na článekThe post Křest knihy Jiná krása Davida Těšínského appeared first on Leica Gallery Prague.
projít na článek(4 porce) Spaghetti 320 g spaghetti Cav. Giuseppe Cocco 2 bobkové listy Červené krevety 8 očištěných červených krevet cca 320 g (oloupané hlavy krevet použijte na omáčku) 20 g extra panenského olivového oleje 20 g jarní cibulky nakrájené na plátky
projít na článek(4 porce) Sardinky 400 g sardinek (3 kusy na porci) mořská sůl pepř extra panenský olivový olej Martini Dry Odstraňte ze sardinky centrální kost, hlavu a ocas na sardince ponechte, umyjte je v roztoku připraveném z vody, soli a Martini Dry. Nechte
projít na článek