Sebastiano Spriveri : jednoduchá krása sicilských dobrot

Pokračováním sympatické tradice ukázek přísně regionálních kuchyní Itálie v pražském hotelu Four Seasons byly na jaře konané Sicilské dny. Poté, kdy se Praze představil Cesare Giaccone s jídly Piemontu, předvedl svá kouzla u sporáku Alberto Bettini ze Savigna. Rodinné speciality z Veneta, na kterých vyrostl tehdejší šéfkuchař 4S Andrea Accordi, přijela do Prahy ukázat jeho matka. Nyní pozval Richard Fuchs – bohužel na jedno ze svých posledních vystoupení v hotelu – sicilského rodáka a skalního vyznavače tamní kuchyně Sebastiana Spriveriho. Pro Culinary Art of Living připravil Sebastiano tři recepty, tady jsou. Konfitované rajče se sušeným ovocem, oříšky a zmrzlinou s extra panenským olivovým olejem (4 porce) Konfitované rajče 4 zralá keříková rajčata (1 kus 100 gramů) 500 ml cukrového rozvaru 4 g čerstvých chilli papriček 1 g vanilkového lusku 1 pomeranč (pouze kůra) 1 citron (pouze kůra) 10 g citronové trávy 1 g bazalkových listů 1 g rozmarýnu 1 g máty Rajčata oblanšírujte ve vařící vodě a zchlaďte v ledové lázni. Oloupejte je a odřízněte vrchní část i se stonkem. Opatrně odstraňte vnitřek rajčete tak, aby si zachovalo tvar. Smíchejte všechny zbylé ingredience, přidejte rajčata, včetně vrchní části se stonkem. Položte na teplé místo a nechte stát 6 až 8 hodin. Vyndejte rajčata ze sirupu a dejte stranou. [caption id="attachment_829" align="aligncenter" width="680"] Konfitované rajče se sušeným ovocem, oříšky a zmrzlinou s extra panenským olivovým olejem[/caption] Kuskus 200 g kuskusu 250 ml vody 50 g hořké čokolády 2 g mátových listů 50 g mangového pyré 40 g extra panenského olivového oleje 50 g kandované pomerančové kůry 50 g kandované dýně 50 g kandovaného bergamotu 50 g pražených pistácií 2 g mletého kardamonu 50 g tomatového concasse 50 g kandovaných višní Amarena 2 g mleté skořice Přiveďte k varu 250 ml vody, stáhněte z ohně a opatrně přidejte kuskus. Položte na teplé místo a občas promíchejte vidličkou. Potom kuskus zchlaďte a přidejte všechny kandované ingredience nakrájené na malé kostičky společně se zbytkem ingrediencí. Ochutnejte a popřípadě dochuťte trochou cukru. Zmrzlina 200 g klasického základu na zmrzlinu 100 g extra panenského olivového oleje 2 g mořské soli Nalijte zmrzlinový základ do stroje na zmrzlinu, přidejte olivový olej a nechte zmrazit. Podávání Naplňte rajčata kuskusem a uzavřete vrchní částí se stonkem. Podávejte se zmrzlinou posypanou malou špetkou mořské soli a pokapanou olivovým olejem.

projít na článek

Krása napříč historií

Krása představuje pro člověka zásadní bod celé jeho existence a nepřestává o ni různými prostředky usilovat. Už stovky let po naprosté dokonalosti touží a neváhá pro ni podstoupit mnohé. Pojďte s námi na malou výpravu do jejích dějin.  Krása napříč Celý

projít na článek

výtvarná soutěž Krása a zdraví ze zahrady

Dívky z 5. B se zúčastnily soutěže Krása a zdraví ze zahrady, kterou vyhlásil Český zahrádkářský svaz. Isabella Matoušková se umístila v kategorii B na krásném 2. místě a Veronika Sedláčková na 10. místě. Moc gratulujeme!

projít na článek

Křest knihy Jiná krása Davida Těšínského

The post Křest knihy Jiná krása Davida Těšínského appeared first on Leica Gallery Prague.

projít na článek

Spaghetti z tvrdé pšenice, jus z červených krevet, strouhanka s česnekem a ančovičkami : Sebastiano Spriveri

(4 porce) Spaghetti 320 g spaghetti Cav. Giuseppe Cocco 2 bobkové listy Červené krevety 8 očištěných červených krevet cca 320 g (oloupané hlavy krevet použijte na omáčku) 20 g extra panenského olivového oleje 20 g jarní cibulky nakrájené na plátky

projít na článek

Sardinky beccafi co s rozinkami, piniovými oříšky a sýrem caciocavallo, salát z červených pomerančů a fenyklu : Sebastiano Spriveri

(4 porce) Sardinky 400 g sardinek (3 kusy na porci) mořská sůl pepř extra panenský olivový olej Martini Dry Odstraňte ze sardinky centrální kost, hlavu a ocas na sardince ponechte, umyjte je v roztoku připraveném z vody, soli a Martini Dry. Nechte

projít na článek