Spaghetti z tvrdé pšenice, jus z červených krevet, strouhanka s česnekem a ančovičkami : Sebastiano Spriveri

(4 porce) Spaghetti 320 g spaghetti Cav. Giuseppe Cocco 2 bobkové listy Červené krevety 8 očištěných červených krevet cca 320 g (oloupané hlavy krevet použijte na omáčku) 20 g extra panenského olivového oleje 20 g jarní cibulky nakrájené na plátky 60 g zralých baby rajčátek rozkrojených na polovinu 2 g bazalkových lístků sůl a pepř podle chuti Krevety namočte na několik minut do vody s ledem a solí. Vyndejte a dobře osušte v papírové utěrce. Krevety namarinujte v olivovém oleji, soli, pepři a špetce jarní cibulky. Zbytek ingrediencí použijte ve finální přípravě, při podávání. Jus z červených krevet oloupané hlavy červených krevet 200 g hrubě pokrájených zralých keříčkových rajčat 2 g pálivých chilli papriček 4 g rozmačkaného česneku 250 ml tomatové šťávy 50 g pomerančové šťávy 4 g nastrouhané pomerančové kůry 125 ml extra panenského olivového oleje 4 g nastrouhané limetkové kůry 4 g bazalkových lístků 20 g segmentů z červené cibule 2 g čerstvého tymiánu Hlavy z krevet oloupejte a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Nechte marinovat 2 až 3 hodiny, přepasírujte přes food mill a dochuťte solí a pepřem. Strouhanka s česnekem a ančovičkami 80 g strouhanky 10 g nakrájených kaparů 10 g nakrájených ančoviček 5 g nakrájeného česneku 4 g nakrájené fenyklové natě extra panenský olivový olej špetka parmezánu sůl a pepř podle chuti Zahřejte olivový olej v pánvi. Smíchejte všechny ingredience s výjimkou fenyklové natě a přidejte do pánve. Vše orestujte do zlatavé barvy a nechte vychladnout. Nakonec přidejte fenyklovou nať a špetku parmazánu. Podávání 1 porce 20 g julienne chilli papričky 2 g fenyklové natě extra panenský olivový olej Spaghetti vařte s bobkovým listem. Pozvolna zpěňte jarní cibulku a přidejte baby rajčátka, stáhněte z ohně a přidejte jus z krevet. Jus už nepřivádějte k varu. 1 krevetu nakrájejte na menší kostičky a druhou překrojte podélně na polovinu. Uvařenou pastu sceďte a spaghetti dovařte v připraveném jus. Dokončete pokrm přidáním olivového oleje a čerstvě namletým pepřem. Talíř poprašte strouhankou, přidejte pastu a ozdobte julienne chilli a fenyklovou natí. Nakonec přidejte čerstvě mletý pepř a olivový olej.

projít na článek

Video jídla Spaghetti Pomodoro

Spaghetti Pomodoro The post Video jídla Spaghetti Pomodoro appeared first on Fotograf Martin Kral.

projít na článek

Food Video Spaghetti Pomodoro

Spaghetti Pomodoro The post Food Video Spaghetti Pomodoro appeared first on Fotografie jídla a pití - Food Photography.

projít na článek

Sardinky beccafi co s rozinkami, piniovými oříšky a sýrem caciocavallo, salát z červených pomerančů a fenyklu : Sebastiano Spriveri

(4 porce) Sardinky 400 g sardinek (3 kusy na porci) mořská sůl pepř extra panenský olivový olej Martini Dry Odstraňte ze sardinky centrální kost, hlavu a ocas na sardince ponechte, umyjte je v roztoku připraveném z vody, soli a Martini Dry. Nechte

projít na článek

NOVINKA: Honor V.

Kompakt 15 výstřelů. Červené a modré chvosty do červených a zelených perel a červených a zelených třpytek. 23s prodejné od 18ti let

projít na článek

Co tedy jíst?

Celozrnné obiloviny Nehlazená (natural) rýže, jáhly(loupané proso), pšenice, pšenice špalda, kus-kus (granulky z pšeničné mouky), bulgur, ječmen(nejznámější forma ječmene jsou kroupy), oves (nejčastěji ovesné vločky), žito, kukuřice (kromě celé vaře

projít na článek