(4 porce) Sardinky 400 g sardinek (3 kusy na porci) mořská sůl pepř extra panenský olivový olej Martini Dry Odstraňte ze sardinky centrální kost, hlavu a ocas na sardince ponechte, umyjte je v roztoku připraveném z vody, soli a Martini Dry. Nechte v roztoku několik minut a poté usušte papírovou utěrkou, položte na pečicí plech, potřete olivovým olejem a osolte mořskou solí. Náplň na sardinky 200 g bílého toastového chleba 30 g namočených rozinek 30 g pečených piniových oříšků 30 g citronové šťávy 30 g pomerančové šťávy 100 g extra panenského olivového oleje 20 g pozvolna restované nakrájené cibule 4 g krájené hladkolisté petržele 4 g krájené máty 2 g strouhané kůry z citronu a pomeranče 40 g na malé kostky krájený sýr caciocavallo 8 kusů bobkového listu 40 g plátků citronu a pomeranče 40 g na segmenty krájené červené cibule sůl a pepř podle chuti Z chleba odstraňte kůrku, nakrájejte na kostičky a přidejte všechny zbylé ingredience s výjimkou bobkového listu, plátků citronu a pomeranče a červené cibule. Náplň ochuťte solí a pepřem a zkontrolujte texturu. Vezměte malé množství náplně a rozprostřete na sardinku, zarolujte tak, aby hlava a ocas byly u sebe. Mezi připravené sardinky vložte bobkový list, plátky citronu, pomeranče a červené cibule. Dejte na pečicí plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a pečte v předehřáté troubě 4 minuty. Salát z červených pomerančů a fenyklu 160 g fenyklu 2 kusy červeného pomeranče 2 g fenyklové natě 40 g vinaigrettu z červeného vinného octa sůl a pepř podle chuti Z fenyklu odstraňte nať, trochu dejte stranou na konečné podávání a část odeberte na salát. Fenykl nakrájejte na velmi tenké plátky a vložte do vodní lázně s ledem. Červený pomeranč oloupejte a nakrájejte na segmenty. Podávání 4 kusy fenyklové natě 10 g tomatového concasse 20 g krému z hladkolisté petržele Sceďte nakrájený fenykl, usušte na papírové utěrce, vložte do mísy společně se segmenty červených pomerančů, ochuťte solí, pepřem a vinaigrettem z červeného vinného octa, promíchejte a nakonec přidejte nať z fenyklu. Dejte salát do středu talíře, na vrch salátu položte sardinky, přidejte několik kapek petrželového krému, tomatový concasse a ozdobte zbylou natí z fenyklu. Podávejte teplé nebo v pokojové teplotě.
Salát se nebojte zapojit do svého jídelníčku ani na podzim. Recept na tento salát je plný vitamínů a jeho speciální chuť mu dodá právě kozí sýr s medem. Na tento sýr jsem narazila při nákupu v hypermarketu u pultového prodeje a musím říct, že kombinace s
(4 porce) Spaghetti 320 g spaghetti Cav. Giuseppe Cocco 2 bobkové listy Červené krevety 8 očištěných červených krevet cca 320 g (oloupané hlavy krevet použijte na omáčku) 20 g extra panenského olivového oleje 20 g jarní cibulky nakrájené na plátky
projít na článekPokračováním sympatické tradice ukázek přísně regionálních kuchyní Itálie v pražském hotelu Four Seasons byly na jaře konané Sicilské dny. Poté, kdy se Praze představil Cesare Giaccone s jídly Piemontu, předvedl svá kouzla u sporáku Alberto Bettini ze Sav
projít na článekVařil pro britskou královnu Alžbětu, Eltona Johna i v restauraci Hestona Blumenthala v Londýně. Je mladý, kreativní a vaření je pro něj největší životní vášní. Posledních 14 let opravdu nezahálel a podíval se do mnoha britských michelinských restaurací. V
projít na článekTenhle lahodný salát s nektarinkami nejen skvěle chutná, ale také dodá jiskru vaší pleti. Zářivá pleť: tyhle složky jí dodají „glow“ Probuďte svou pleť ze spánku a dodejte jí extra dávku záře – protože jak všichni víme, záře vychází hlavně zevnitř.
projít na článek