Vařil pro britskou královnu Alžbětu, Eltona Johna i v restauraci Hestona Blumenthala v Londýně. Je mladý, kreativní a vaření je pro něj největší životní vášní. Posledních 14 let opravdu nezahálel a podíval se do mnoha britských michelinských restaurací. V jeho životopise se objevuje nejedno slavné jméno, zkušenosti sbíral u Alberta Rouxe i jeho syna Michela Rouxe jr. Dalšími, kteří se podepsali pod Petrův kuchařský rukopis, jsou například Raymond Blanc a Pierre Gagnaire. Své dovednosti naplno rozvíjel také jako Senior Sous Chef v londýnské společnosti Rhubarb Food Design, kde připravoval catering a VIP večeře pro Wimbledon, Royal Ascot nebo Olympijské hry v Londýně. Po boku 80 předních šéfkuchařů vařil na slavnostní večeři Relais & Châteaux Dînner des Grand Chefs 2013. V srpnu téhož roku se vrátil do Prahy, aby převzal do svého vedení restauraci V Zátiší a právem se zařadil do společnosti mladé nastupující generace nadějných českých šéfkuchařů. [caption id="attachment_1500" align="aligncenter" width="487"] Petr Kunc : restaurace V Zátiší[/caption] Salát s kozím sýrem a řepou (4 porce) Mousse z kozího sýra 200 g kozího sýra 1 lžička oleje z bílých lanýžů 100 ml double cream (48% smetana) Smíchejte všechny ingredience a svařte na mírném ohni na polovinu objemu. Praline z lískových oříšků 50 g lískových oříšků, 100 g karamelu Opražené oříšky (5 minut při teplotě 180 °C) přelijte připraveným karamelem a nechte ztuhnout. Poté rozmixujte na drobenku a smíchejte s šalotkovým vinaigrettem. Šalotkový vinaigrette 50 g hrubozrnné hořčice, 200 ml olivového oleje, 1 lžíce sherry octa Smíchejte všechny ingredience. Pyré z řepy 1 řepa, 100 g másla, 1/2 citronu 10 g nastrouhaného křenu, špetka soli Upečte řepu doměkka, oloupejte a poté rozmixujte se zbytkem ingrediencí na hladké pyré. Pyré z manga a zázvoru 100 g zralého manga, 20 g naloženého zázvoru, 50 g šťávy z čerstvých pomerančů, sůl Rozmixujte všechny ingredience na hladké pyré a dochuťte solí. Naložená červená, žlutá a růžová řepa 200 ml bílého vinného octa 200 g cukru, 100 ml vody 1 kus červené, žluté a růžové řepy Vinný ocet s cukrem a vodou vařte cca 5 minut a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím nakrájejte řepu na tenké plátky. Vložte rozvar a plátky řepy, každou barvu zvlášť, do vakuového sáčku a nechte 3x projít vakuovačkou.
Salát se nebojte zapojit do svého jídelníčku ani na podzim. Recept na tento salát je plný vitamínů a jeho speciální chuť mu dodá právě kozí sýr s medem. Na tento sýr jsem narazila při nákupu v hypermarketu u pultového prodeje a musím říct, že kombinace s
Tenhle lahodný salát s nektarinkami nejen skvěle chutná, ale také dodá jiskru vaší pleti. Zářivá pleť: tyhle složky jí dodají „glow“ Probuďte svou pleť ze spánku a dodejte jí extra dávku záře – protože jak všichni víme, záře vychází hlavně zevnitř.
projít na článekPodzimní období je často plné různých nemocí a i nás to na začátku neminulo. Naštěstí jsme se z toho dostali celkem rychle, ale není na škodu sem tam podpořit imunitu nějakou tou vitamínovou bombou. Jelikož jsem strávila dopoledne pečením čerstvých baget
Váš oblíbený vlašský salát a rybí salát od Vltavotýnských lahůdek má nyní nové balení. Vlašský salát 300g a 140g a Rybí salát 140g nakoupíte ve vaší prodejně Trefa.
projít na článekČtyřchodové Valentýnské menu na Cvilíně u prostřeného stolu s Krnovem jako na dlani. ČTYŘCHODOVÉ VALENTÝNSKÉ MENU VE STŘEDU 14.2.2024 Předkrm Wasabi tatarák z lososa na rýžovém papíru, avokádová pasta Hovězí carpaccio s bazalkovým pestem, rukola, oříšk
projít na článek