Salát s kozím sýrem : Petr Kunc

Vařil pro britskou královnu Alžbětu, Eltona Johna i v restauraci Hestona Blumenthala v Londýně. Je mladý, kreativní a vaření je pro něj největší životní vášní. Posledních 14 let opravdu nezahálel a podíval se do mnoha britských michelinských restaurací. V jeho životopise se objevuje nejedno slavné jméno, zkušenosti sbíral u Alberta Rouxe i jeho syna Michela Rouxe jr. Dalšími, kteří se podepsali pod Petrův kuchařský rukopis, jsou například Raymond Blanc a Pierre Gagnaire. Své dovednosti naplno rozvíjel také jako Senior Sous Chef v londýnské společnosti Rhubarb Food Design, kde připravoval catering a VIP večeře pro Wimbledon, Royal Ascot nebo Olympijské hry v Londýně. Po boku 80 předních šéfkuchařů vařil na slavnostní večeři Relais & Châteaux Dînner des Grand Chefs 2013. V srpnu téhož roku se vrátil do Prahy, aby převzal do svého vedení restauraci V Zátiší a právem se zařadil do společnosti mladé nastupující generace nadějných českých šéfkuchařů. [caption id="attachment_1500" align="aligncenter" width="487"] Petr Kunc : restaurace V Zátiší[/caption] Salát s kozím sýrem a řepou (4 porce) Mousse z kozího sýra 200 g kozího sýra 1 lžička oleje z bílých lanýžů 100 ml double cream (48% smetana) Smíchejte všechny ingredience a svařte na mírném ohni na polovinu  objemu. Praline z lískových oříšků 50 g lískových oříšků, 100 g karamelu Opražené oříšky (5 minut při teplotě 180 °C) přelijte připraveným karamelem a nechte ztuhnout. Poté rozmixujte na drobenku a smíchejte s šalotkovým vinaigrettem. Šalotkový vinaigrette 50 g hrubozrnné hořčice, 200 ml olivového oleje, 1 lžíce sherry octa Smíchejte všechny ingredience. Pyré z řepy 1 řepa, 100 g másla, 1/2 citronu 10 g nastrouhaného křenu, špetka soli Upečte řepu doměkka, oloupejte a poté rozmixujte se zbytkem ingrediencí na hladké pyré. Pyré z manga a zázvoru 100 g zralého manga, 20 g naloženého zázvoru, 50 g šťávy z čerstvých pomerančů, sůl Rozmixujte všechny ingredience na hladké pyré a dochuťte solí. Naložená červená, žlutá a růžová řepa 200 ml bílého vinného octa 200 g cukru, 100 ml vody 1 kus červené, žluté a růžové řepy Vinný ocet s cukrem a vodou vařte cca 5 minut a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím nakrájejte řepu na tenké plátky. Vložte rozvar a plátky řepy, každou barvu zvlášť, do vakuového sáčku a nechte 3x projít vakuovačkou.

projít na článek

Salát skozím sýrem

Salát se nebojte zapojit do svého jídelníčku ani na podzim. Recept na tento salát je plný vitamínů a jeho speciální chuť mu dodá právě kozí sýr s medem. Na tento sýr jsem narazila při nákupu v hypermarketu u pultového prodeje a musím říct, že kombinace s

projít na článek

Letní salát, který rozzáří

Tenhle lahodný salát s nektarinkami nejen skvěle chutná, ale také dodá jiskru vaší pleti. Zářivá pleť: tyhle složky jí dodají „glow“ Probuďte svou pleť ze spánku a dodejte jí extra dávku záře – protože jak všichni víme, záře vychází hlavně zevnitř.

projít na článek

Salát sbalkánským sýrem adýňovými semínky

Podzimní období je často plné různých nemocí a i nás to na začátku neminulo. Naštěstí jsme se z toho dostali celkem rychle, ale není na škodu sem tam podpořit imunitu nějakou tou vitamínovou bombou.  Jelikož jsem strávila dopoledne pečením čerstvých baget

projít na článek

Nové balení výrobků od Vltavotýnských lahůdek

Váš oblíbený vlašský salát a rybí salát od Vltavotýnských lahůdek má nyní nové balení. Vlašský salát 300g a 140g a Rybí salát 140g nakoupíte ve vaší prodejně Trefa.

projít na článek

VALENTÝN NA CVILÍNĚ 2024

Čtyřchodové Valentýnské menu na Cvilíně u prostřeného stolu s Krnovem jako na dlani. ČTYŘCHODOVÉ VALENTÝNSKÉ MENU VE STŘEDU 14.2.2024 Předkrm Wasabi tatarák z lososa na rýžovém papíru, avokádová pasta Hovězí carpaccio s bazalkovým pestem, rukola, oříšk

projít na článek