Podzimní období je často plné různých nemocí a i nás to na začátku neminulo. Naštěstí jsme se z toho dostali celkem rychle, ale není na škodu sem tam podpořit imunitu nějakou tou vitamínovou bombou. Jelikož jsem strávila dopoledne pečením čerstvých baget, rozhodla jsem se k nim připravit i nějaký ten osvěžující a zároveň sytý salát a v duchu podzimu jsem ho obzvláštnila dýňovými semínky. Ingredience 1 ledový salát 3 rajčata 1 žlutá paprika 1/2 okurky 1 kostka balkánského sýra čerstvý koriandr dýňová semínka Zálivka 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce balsamikového octa 1 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce agávového sirupu pepř Postup Zeleninu omyjeme teplou vodou a nakrájíme na libovolné tvary (proužky, kostičky, ). Ledový salát nekrájíme, ale rukami natrháme na menší kousky. Připravíme si zálivku. Smícháme olej, balsamikový ocet, citrónovou šťávu a agávový sirup. Výhodou agávového sirupu je, že nemá příliš výraznou chuť, osladí a přitom nechá krásně vyniknout ostatní ingredience. Každopádně pokud nemáte po ruce, určitě můžete nahradit i medem. Hotovou zálivku pak ještě dopepříme. Zálivku přilijeme k nakrájené zelenině a pořádně promícháme. Do salátu přidáme lístky čerstvého koriandru a na závěr i balkánský sýr. Ten buď nakrájený na kostičky, nebo rozdrobený na menší kousky. Já osobně zálivku do tohoto salátu nesolím, protože balkánský sýr je sám o sobě dost slaný. Servírujeme posypaný dýňovými semínky s kousky pečiva. Článek Salát s balkánským sýrem a dýňovými semínky se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Salát se nebojte zapojit do svého jídelníčku ani na podzim. Recept na tento salát je plný vitamínů a jeho speciální chuť mu dodá právě kozí sýr s medem. Na tento sýr jsem narazila při nákupu v hypermarketu u pultového prodeje a musím říct, že kombinace s
Váš oblíbený vlašský salát a rybí salát od Vltavotýnských lahůdek má nyní nové balení. Vlašský salát 300g a 140g a Rybí salát 140g nakoupíte ve vaší prodejně Trefa.
projít na článekSalát s mangem The post Video jídel Salát s mangem appeared first on Fotograf Martin Kral.
projít na článekTyrolský Gröstl Tyrolský Gröstl je tradiční rakouské jídlo na pánvi, které je obvykle vyrobené z vařených brambor a nakrájených kousků hovězího nebo vepřového masa.
projít na článekReklamní video - Salát s mangem The post Food Video Salát s mangem appeared first on Fotografie jídla a pití - Food Photography.
projít na článek