Buřtguláš Ještě trochu jinak

Základem jsou kvalitní špekáčky, dobré brambory a koření. Vaří se leckde, i v polních podmínkách, a pořád chutná. No, v restauraci vám nic takového nenabídnou, jsou to jinačí kabrňáci, ale doma si tenhle guláš s klidem připravte. Už tu máme jeden, tenhle je zase trochu jiný. K masitým špekáčkům jsem přidal ještě pikantní klobásu, takže to bude peprnější. Buřtguláš | Takové guláše bývaly hitem, buřtguláš nebo guláš z kabanosu, kotlíkový guláš… Když nebylo maso (dovedete si to dneska představit?) nebo se z úsporných důvodů sahalo po uzenině, objevil se na stole guláš tohoto typu. A někdy i s bramborem. Ale při tom brouzdání po receptech jsem narazil na jednu nečekanou podivnost. Na závěr mám chlístnout do guláše ocet. Bojoval jsem s tím, ale pak to risknul. A obavy z octa se rozplynuly jako guláš na patře. Porce2 osoby Doba přípravy10 minut Doba vaření35 minut Suroviny 2 špekáčky> dobrých 200 g 1 pikantní měkkou klobásu> 200 g, paprika dodá guláši výraznější chuť 2 cibule 50g sádla 6stroužků česneku 2lžíce mleté sladké papriky 2lžičky drceného kmínu 3 brambory 2,5lžíce hladké mouky 1500ml vývaru> hovězí, tekutý Vitana sůl pepř majoránku 2lžičky octa Pokyny Rozpustíme sádlo. Špekáčky i klobásu nakrájíme na čtvrtkolečka. Opečeme dobře na sádle. Opečené uzeniny dáme stranou a do sádla dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět. Přidáme nasekaný česnek a promícháme. Přidáme kmín, mletou papriku... ...a hladkou mouku. Promícháme a zalijeme trochou vody. Rozmícháme, dobře prošleháme metličkou. Postupně přidáme vývar a necháme vařit tak 5 minut. Vrátíme uzeninu. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a promícháme. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni, aby brambory dobře změkly. Tak 20 až 30 minut. Na závěr přidáme promnutou majoránku a ocet. Promícháme a necháme ještě chvíli dojít. Podáváme. Třeba zdobené nakrájenou jarní cibulkou. Poznámky k receptu Tekutý bujón hovězí od Vitany má podle vyzkoušení jinou chuť než kostka. Tenhle je bez konzervantů, a chuť je skvělá. Tekutý hovězí bujón Příspěvek Buřtguláš | Ještě trochu jinak pochází z mojetara.cz

projít na článek

Le Premier, balonky a balonková výzdoba

Na přání klienta jsme vytvořili balonkovou dekoraci trochu jinak.

projít na článek

Celostní medicína

Termín celostní je u nás málo známý. Pochází od berlínského psychoanalytika Friedricha Perlse, který měl během druhé světové války praxi v USA a s touto léčbou nabyl velké zkušenosti. Vychází z názoru, že představy, pocity a činy souvisejí s celou osobnos

projít na článek

Maroko v lednu! (2019) II.

Po vodopádech jsme trochu váhali, co další den – bylo toho na výběr mnoho a času už jen málo. (Na samý závěr téhle minisérie se pokusím udělat ideální plán cesty a do hor bychom ještě den přidali). Chtěli jsme jet na necelých 50 km vzdálený Imlil trochu h

projít na článek

U nás je to jinak

The post U nás je to jinak first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Trochu výš!

The post Trochu výš! first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek