Bylinky v souvislostech s hormonálním systémem: Maliník, jahodník, ostružiník a černý rybíz

„Není na světě bylina, která na něco nebyla“ V tomto článku bych Vás ráda seznámila s bylinami, které mají léčivé listy jako jsou listy maliníku, jahodníku, ostružiníku a černého rybízu. Pro ženské účely se v lidovém léčitelství používají již celá staletí. Pro mě je jedním ze zázraků přírody maliník obecný, těhulky o něm jistě slyšely a všichni ostatní rádi konzumujeme výborné plody. Maliník je označován za ženskou bylinku, dokáže totiž velmi pomáhat v období menstruace i klimakteria. Působí...

projít na článek

Bylinky v souvislostech s hormonálním systémem: Kontryhel

„Není na světě bylina, která na něco nebyla“ V tomto článku na pokračování bych ráda pozdvihla bylinky vhodné k užívání při problémech s nepravidelnou menstruací, při menopauze, neplodnosti, zánětu prostaty a jiných potížích tohoto typu. Největší radost b

projít na článek

Jak skladovat a co nejlépe zpracovat čerstvý rybíz

Rybíz má svěží kyselkavou chuť a nejlépe je čerstvý, přestože se dají zpracovat různými způsoby. Oproti ostatním letním plodům je často odvrhneme právě kvůli tomu, že je s nimi „babračka“. Obsahují však cenné látky a jsou všestranně použitelné, navíc jeji

projít na článek

Jak pěstovat bylinky a koření v truhlíku

Víte, že k pěstování domácích bylinek a koření nepotřebujete zahradu? Domácí koření, bylinky na menstruaci i bylinnou směs na čaj proti kašli jde úspěšně pěstovat v truhlících. A pak už stačí mít jen balkón nebo terasu. Jak pěstovat bylinky v truhlících P

projít na článek

SNĚDENO.CZ PRO ČASOPIS BYLINKY REVUE

V letošním roce pokračovala už po páté moje společná spolupráce s foodblogerkou Miriam Kotorovou ze Snědeno.cz a krásným časopisem Bylinky Revue. Tentokrát se vařila a fotila jídla pro vydání na měsíce září a říjen. Zadání z časopisu bylo snadná jídla a

projít na článek

FOCENÍ JÍDLA PRO časopis BYLINKY REVUE

Už v roce 2015 jsem navázal spolupráci s krásným časopisem Bylinky Revue. Poprvé ode mě odebrali několik fotografií jídla na zkoušku, a protože se obrázky líbily, vznikla dlouhodobější spolupráce. Ta je spojená také s úžasnou foodblogerkou Miriam Kotorovo

projít na článek