Carboniacup a v Klettwitz bylo veselo

Lausitzring, neboli německý okruh společnosti Dekra, leží několik desítek kilometrů od českých hranic, ale třeba pro Rakušany to je trošku z ruky, i Ti ovšem přijeli předvést svoje náčiní i jezdecký um, který místy chyběl některým závodníkům, některá auta tak konec závodu sledovala už ze zázemí autodromu poblíž Klettwitz. Po zahřívacích volných trénincích následovaly jako obvykle kvalifikace a pak už se vesele závodníci do sebe pustili, v některých doslova bouchly saze, a tak jen škoda prázdného hlediště, no buďme rádi alespoň za závody v této nepřehledné situaci.

projít na článek

Carboniacup s rekordem vozů na Lausitzringu

Ke třetímu závodnímu klání se vydali jezdci Carboniacupu tentokrát na německý okruh poblíž Klettwitz, tedy na Lausitzring a tento lužický okruh zažil rekord v počtu přihlášených aut, kterých bylo 101.

projít na článek

Carboniacup 2021 rozdal předposlední poháry na Lausitzringu

Sezóna Carboniacupu se nachýlila svému konci a o předposlední body se jezdci utkali na Lausitzringu, blízko města Klettwitz. Garantem dne se stala firma ZEKNOVA, která vložila své finanční prostředky a tedy závod nesl její jméno.

projít na článek

Klettwitz hostilo další díl Carboniacupu v Německu

Letošní Carboniacup se přehoupl do druhé poloviny sezóny a tentokrát na jezdce čekal okruh Lausitzring, kde se na klopených zatáčkách zdejšího okruhu u Klettwitz jel kdysi i závod slavné IndyCar. Nově areál okruhu provozuje firma Dekra, jenž ho před časem

projít na článek

Carboniacup na Lausitzringu chystá zase plný rošt

Letošní třetí klání mají před sebou účastníci Carboniacupu na německém autodromu u Klettwitz, neboli světoznámý autodrom, kde konal i závody Indy, jménem Lausitzring a jak jeho název uvádí, jedná se o okruh v blízkosti hranic s ČR. Garantem závodu se stal

projít na článek

March 812 okořenil Carboniacup v Mostě

Carboniacup letos zavítal již podruhé do svého domácího prostředí na autodrom do Mostu, kam bylo k závodu přihlášeno a přijato 71 aut. Oproti loňským srpnovým teplotám se teploměr chlubil spíše vlažnou ručičkou a některé jízdy dokonce opláchl déšť.

projít na článek